Now Reading
Cum putem reduce impactul psihic negativ al acneei

Cum putem reduce impactul psihic negativ al acneei

Revista Psychologies
cum-putem-reduce-impactul-psihic-negativ-al-acneei

Acneea este o afecțiune frecvent întâlnită la ambele sexe, încă de la vârste fragede.

Pentru că este adesea greu de ascuns, acneea are un impact psihic negativ important. Studiile au confirmat că acneea este un factor care poate predispune la depresie, anxietate, furie, stimă de sine scăzută și frustrare. Efectele negative sunt accentuate de presiunea generată de cultul pentru trupul și pielea perfecte, intens cultivat în toate mediile.

Una dintre cele mai grave consecințe pentru persoanele cu acnee este retragerea socială.

Coșurile și cicatricile care apar pe pielea feței provoacă deseori prăbușirea încrederii în sine.

Retragerea socială nu este impusă doar de respingerea celor din jur, ci și o decizie personală. De multe ori, persoanele foarte tinere care suferă de acnee refuză comunicarea, limitează socializarea, sunt profund introvertite, nu fac sport, nu aplică la joburi, sunt victime ale eșecului școlar.

Lucrurile sunt la fel de serioase și în cazul persoanelor cu vârste peste 30 de ani, mai ales pentru cele cu forme grave de acnee. Depresia și anxietatea sunt foarte des întâlnite în rândul lor.

Acneea, o boală a unității pilosebacee, se poate instala din cauza mai multor factori:

  • activitatea bacteriei „Propionibacterium acnes”;
  • dezechilibre hormonale majore;
  • alimentație necorespunzătoare;
  • produse cosmetice care provoacă dezechilibre la nivelul pielii.

Sunt foarte multe tipuri de acnee, de la acneea juvenilă, acneea adultă și acneea rozacee, până la acneea profesională. Aceasta apare în timpul exercitării anumitor profesii, din cauza unor substanțe chimice cum ar fi: gudronul, hidrocarburile, uleiurile minerale, petrolul, parafina ori clorul.

Există, de asemenea, acnee medicamentoasă, care poate fi cauzată de unele medicamente ce conțin corticosteroizi, testosteron sau litiu și produc o erupție acneiformă pe o epidermă predispusă. O variantă severă, cronică, a afecțiunii este acneea conglobată, o formă nodulo-chistică de acnee.

Cauza bolii este necunoscută, dar ea este pusă adesea pe seama eredității, a lipsei vitaminelor C, D2 și D3, precum și pe influența stafilococilor.

Tocmai pentru că este cauzată de foarte mulți factori, nu există o modalitate 100% sigură de a evita apariția acneei.

Putem ține cont însă de câteva reguli de bază:

  • Îngrijirea tenului printr-o rutină simplă. Folosiți produse care oferă o curățare blândă și profundă, fără a perturba echilibrul natural de hidratare a pielii.
  • Tratați acneea cu ajutorul științei și mizați pe ingrediente cu proprietăți antibacteriene, hidratante și calmante.
  • Folosiți doar produse cosmetice adecvate tenului vostru.
  • Evitați machiajul atunci când faceți sport, deoarece produsele de make-up pot bloca porii atunci când transpirați, ceea ce favorizează apariția acneei.
  • Evitați gelurile exfoliante, care pot irita pielea și pot duce la inflamarea și uscarea ei excesivă.
  • Consumați cât mai multe legume cu frunze verzi. Acestea ar scădea cu până la 50% riscul de apariție a acneei.
  • Învățați să cooperați cu stresul – unul dintre cei mai mari inamici ai tenului. Atunci când suntem stresați, organismul produce o cantitate mare de cortizol, care va stimula glandele sebacee să producă mai mult sebum decât în mod normal. Când sebumul se amestecă cu celulele moarte și bacteriile de la nivelul pielii, riscul unei erupții cutanate crește considerabil.

cum-putem-reduce-impactul-psihic-negativ-al-acneei-savin-skin

SAVIN’ SKIN vine în ajutorul tenului problematic cu soluții non-invazive pentru ameliorarea si tratarea acneei și te învață cum poți să-ți faci o rutină simplă și eficientă în fiecare zi, folosind gama antiinflamatoare CLARIFYING de la Barbara Sturm:

  1. Utilizează, mai întâi, un Cleanser facial. Spuma sa delicată oferă o curățare blândă și profundă, fără a perturba echilibrul natural de hidratare a pielii.
  2. Aplică apoi Balancing Toner. Blând, dar hrănitor, tonerul reface echilibrul pielii iritate, uniformizând în același timp nuanța acesteia.
  3. Al treilea pas este să aplici Clarifying Mask. Este o mască creată special pentru pielea cu imperfecțiuni/ acnee care poate fi folosită zilnic, oferind tenului tău o hidratare abundentă.
  4. Masează-ți tenul, în sens ascendent, cu Clarifying Face Cream, o cremă hidratantă creată special pentru pielea cu acnee. Utilizarea regulată va avea ca rezultat un ten cu nuanță uniformă, lipsit de imperfecțiuni.
  5. Folosește ca ultim pas al rutinei gelul corector transparent Clarifying Spot Treatment Untinted sau cel nuanțator (00-03), un produs bogat în antioxidanți, care tratează la sursă imperfecțiunile și impuritățile și reduce imediat aspectul de roșeață și dimensiunea coșurilor. Varianta „Tinted” este o cremă colorată corectoare, care acoperă imperfecțiunile și le tratează, în același timp, fiind ideala pentru timpul zilei.

Indiferent de vârstă, este necesar să respectăm nevoile de hidratare, tonifiere sau chiar tratament ale tenului și să cerem întotdeauna ajutorul specialiștilor.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top