Now Reading
Cum să-ți transformi propria sănătate în prioritate – 3 pași simpli

Cum să-ți transformi propria sănătate în prioritate – 3 pași simpli

Revista Psychologies
Cum să-ți transformi propria sănătate în prioritate - 3 pași simpli

Într-o lume în care granițele dintre munca și viața personală devin tot mai neclare, ne confruntăm cu provocarea de a ne păstra sănătatea pe primul plan. Descoperă în continuare să faci față provocărilor și să-ți stabilești obiective de sănătate pe termen lung. În 3 pași simpli, vei învăța să-ți organizezi timpul, vei afla ce înseamnă o alimentație sănătoasă și cum să urmezi un stil de viață echilibrat.

Identifică provocările personale legate de sănătate

Identificarea provocărilor personale legate de sănătate reprezintă un prim pas esențial în procesul de transformare a propriei sănătăți în prioritate. Acest proces implică înțelegerea stării actuale de sănătate, stabilirea factorilor de risc specifici, conștientizarea obiceiurilor nesănătoase și evaluarea stării de bine psihice. Este important să faci vizite regulate la medic și să efectuezi analize periodice. Astfel afli despre eventualele afecțiuni sau probleme de sănătate ascunse și poți preveni complicațiile. De asemenea, evaluarea stării generale de sănătate oferă o imagine clară asupra formei tale fizice și a posibilelor deficiențe nutriționale. Nu ezita să programezi un consult medical din cauza tarifelor. Sănătatea este prioritară, mai ales că unele servicii medicale și analize pot fi plătite și în rate fără dobândă*, printr-un card de cumpărături precum CardAvantaj. Activează un astfel de instrument inteligent de plată și beneficiezi de rate cu dobândă zero* la clinici, cabinete medicale, unități sanitare și centre de terapie din rețeaua de parteneri CardAvantaj.

Respectă o alimentație sănătoasă

Alimentația sănătoasă reprezintă un element de bază pentru menținerea unei stări de sănătate în parametri normali, pe termen lung. Nu înseamnă doar evitarea alimentelor nesănătoase, ci și menținerea echilibrului între diferitele grupuri de alimente. Este important să încorporezi în dietă fructe, legume, proteine, cereale integrale și produse lactate, pentru a obține toți nutrienții necesari. Hidratează-te suficient și acordă-ți timp pentru cele 3 mese ale zilei. Astfel reduci stresul și te bucuri de momentele de tihnă, necesare pentru echilibrul fizic și psihic. De asemenea, pentru o stare de sănătate optimă, sunt recomandate renunțarea la fumat și un consum moderat de alcool.

Urmează un program regulat de exerciții fizice

Pentru a crea și menține un program care să funcționeze pentru tine, primul pas este să identifici tipurile de exerciții fizice preferate. Poate fi vorba de mers pe jos, alergare, ciclism, înot, exerciții de forță, yoga sau alte activități care îți aduc bucurie și satisfacție. Următoarea etapă constă în crearea unui program personalizat. Se recomandă cel puțin 30 de minute de exerciții moderate până la intense pe zi, de cel puțin 3 ori pe săptămână. Poți stabili un plan care să includă diferite tipuri de exerciții, pentru a-ți menține interesul și pentru a lucra diverse grupe musculare. Tehnicile de relaxare și reducere a stresului reprezintă instrumente eficiente în menținerea sănătății tale. Meditația, yoga și respirația profundă sunt doar câteva dintre tehnicile care te ajută la menținerea unei stări de bine. Ia în considerare pașii prezentați și ai grijă de sănătate, că-i mai bună decât toate!

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top