Now Reading
Îngrijire de sine în cosmetică

Îngrijire de sine în cosmetică

tamina-pfeiffer
îngrijire-de-sine-în-cosmetică

Traversăm cu toții vremuri în care schimbarea a devenit singura constantă din viața noastră. Și oricât de repede se schimbă circumstanțele în care ne trăim viața, un lucru rămâne cert: nevoia de a fi în echilibru. Ni se zice din toate părțile „să ai grijă de tine”. Bine, bine… dar cum? De unde poți să începi și cu ce? Majoritatea știm teoria. Practica devine grea atunci când vrem să facem acțiuni concrete.

Lucrând de peste 10 ani într-un domeniu în care grija față de cel de lângă noi este pe primul loc, aș dori să punctez câteva idei despre ce înseamnă îngrijirea cosmetică în contextul îngrijirii de sine. Și nu, nu înseamnă rutine cosmetice nesfârșite și extra buget pentru serumuri faciale cu ingrediente de ultimă generație.

Conform DEX-ului, cosmetica/ estetica sau cosmetologia reprezintă arta îngrijirii pielii prin metode și produse speciale. Însă eu cred că este vorba despre mult mai mult de atât. Pielea este organul nostru cel mai mare, cel care din punct de vedere medical reprezintă bariera noastră fizică față de lumea exterioară, imaginea pe care o privim în oglindă și de care aproape niciodată nu suntem mulțumiți pe deplin. Pe lângă văz, auz și gust, pielea este o altă interfață de a cunoaște și percepe (simți) lumea exterioară. Tot ea, este cea care reflectă de multe ori trăirile noastre interioare.

Citește articolul integral în ediția de aprilie a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top