Now Reading
Laboratoarele BOIRON aniversează 90 de ani de existență

Laboratoarele BOIRON aniversează 90 de ani de existență

Revista Psychologies
laboratoarele-boiron-aniversează-90-de-ani-de-existență

Povestea Laboratoarelor BOIRON a început în Franța în anul 1932 când farmaciștii Jean și Henri Boiron, frați gemeni, au început să producă medicamente homeopatice ca răspuns la cererea medicilor care căutau produse de calitate pentru pacienții lor. Astfel a început un riguros proces francez de fabricație a medicamentelor homeopatice, care la acea vreme erau fabricate artizanal chiar de către medici. Au fost ghidați de dorința de a garanta fiabilitatea, eficacitatea și reproductibilitatea acțiunilor acestor medicamente.

Astăzi, după 90 de ani, Laboratoarele BOIRON înseamnă echipamente industriale de ultimă generație, aparate ultrasofisticate proiectate de inginerii Laboratoarelor BOIRON, în colaborare cu companii partenere, pentru a răspunde procesului unic de fabricație a medicamentelor homeopatice: tuburi, doze, monodoze sterile, creme, siropuri etc. Beneficiind în special de cele mai noi tehnologii în materie de software de management și execuție pentru activitățile de producție și control, Laboratoarele Boiron investesc constant în cele mai avansate echipamente pentru a garanta calitatea medicamentelor și capacitatea de producție.

Filosofia Laboratoarelor BOIRON se bazează în mod intrinsec pe respectul față de pacient și față de natură. Homeopatia este o soluție utilă, respectuoasă și durabilă pentru sănătatea oamenilor, a animalelor și a plantelor. De la înființare, Laboratoarele Boiron au dezvoltat constant principiul homeopatiei integrate în medicină, în întreaga lume. Dezvoltarea internațională a fost realizată pas cu pas, ținând cont, de fiecare dată, de contextul de reglementare local.

În România, aniversarea celor 90 de ani a fost marcată printr-un eveniment și o masă rotundă la care au participat reprezentanți ai companiei BOIRON, medici, colaboratori și jurnaliști.

La masa rotundă „HOMEOPATIA ÎN CENTRUL MEDICINEI INTEGRATIVE” au participat:

  • Dr. Nicolae Fotin – Medic primar epidemiolog
  • Dr. Raluca Ghionaru – Medic primar medicină de familie, medic formator, coordonator regional AREPMF, consilier departamentul economico-social CMR
  • Ana Maria Popescu – Scrimer, dublă Campioană Mondială,de 7 ori Campioană Europeană, autoarea cărții pentru copii „En Garde! Fetița cu masca tricoloră”, inițiatoarea proiectului umanitar „Aleargă de ziua ta”
  • Andreea Raicu – Vedetă de televiziune, autoarea programului „Tu în echilibru cu tine!”, autoarea volumelor „Descoperă-te” și „Secrete aflate pe pielea mea”
  • Silvia Măinescu – Director general BOIRON România
  • Invitat și moderator eveniment: Sonia Argint – vedetă de televiziune, founder doer.ro

„Începând cu 1992, printr-o directivă europeană s-a realizat, pentru prima dată în Europa, cadrul legal de autorizare și de utilizare a acestui tip de medicamente. În 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană și țara noastră a avut obligația transpunerii actelor normative europene. Prin urmare, în legea 95 (Legea sănătății n.r) se găsesc prevederile europene în acest domeniu legate de acest subiect. Pașii de autorizare sunt aceeași ca la orice alt medicament alopat. Sunt capitole care abordează medicamentele alopate, medicamentele homeopate, medicamentele de utilizare tradițională și alte clasificări atunci când vorbim de medicamente. (Producătorul n.r) trebuie să depună o documentație care să certifice calitatea de la materia primă, de la substanțele de bază, de la etapele intermediare de fabricație, siguranță, aspectele toxicologice, dar și mecanismele prin care se realizează monitorizarea ulterioară punerii pe piață.” a adăugat dl. doctor Nicolae Fotin.

Dr. Raluca Ghionaru, Medic primar medicină de familie, medic formator, coordonator regional AREPMF, precizează că homeopatia are o abordare complexă a individului, prescrierea tratamentului făcându-se după o discuție amănunțită cu pacientul: „Sfaturile terapeutice, atitudinea și acțiunile medicului se îndreaptă spre binele pacientului. Filtrând prin conștiința profesională, care înseamnă și ani de studiu și de experiență avută în urmă, da, se poate recomanda homeopatie atât separat, cât și împreună cu terapia alopată. Apropo de discuția de unde este locul homeopatiei în România și în Europa și acolo unde se practică în lume, cred că și această certificare a instituțiilor de învățământ superioare medicale înseamnă foarte mult, pentru că înseamnă niște ani de studiu bazați pe evidențe medicale și pe experiența unor profesori care au practicat înainte. Homeopatia este o abordare personalizată a pacientului și din fericire medicul de familie cred că își cunoaște cel mai bine sau ar trebui să își cunoască cel mai bine dintre toți specialiștii pacientul, pentru că îl vede des, îl vede și când e sănătos și când e bolnav și știe și familia”

BOIRON – În mod firesc, homeopatia a depăşit barierele care o despărţeau de medicina alopată şi a câştigat încrederea atât a pacienţilor cât şi a profesioniştilor din domeniul sănătăţii. Graniţa dintre cele două ramuri medicale a devenit permeabilă pentru că locul homeopatiei este în cadrul medicinei şi nu „alături” sau „în afara” ei. Ocupând locul care i se cuvine, homeopatia îşi revendică astfel un loc din ce în ce mai însemnat în arsenalul terapeutic al medicului şi al farmacistului.

Homeopatia întruchipează medicina integrativă, deoarece împărtășește principiul și modelul de îngrijire al acesteia. Se înscrie în medicina convențională, pentru că utilizează medicamente și profesioniști din domeniul sănătății. Face parte, de asemenea, din medicina complementară pentru că permite pacienților să fie acompaniați pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții, făcându-i în același timp actori ai sănătății lor. Homeopatia corespunde atât nevoii de a trata, „CURE”, cât și nevoii de a îngriji, „CARE”.

ABBI, NOUA PEPITĂ A LABORATOARELOR BOIRON

Anul acesta, Laboratoarele BOIRON și-au anunțat și prima participație majoritară, în afara homeopatiei, la ABBI: singura companie din Franța care produce produse de îngrijire cosmetică personalizate cu ajutorul inteligenței artificiale și pe baza unui selfie.

Cu un concept brevetat, ABBI este singura marcă din Franța care produce tratamente cosmetice personalizate. O simplă fotografie este suficientă pentru ca o persoană să obțină în doar câteva secunde un diagnostic gratuit și individualizat al pielii, care o va ghida în elaborarea formulei, a tratamentului compus din ingredientele active cele mai potrivite pentru nevoile pielii sale. După 3 ani de cercetare și dezvoltare, ABBI a dezvoltat modulul de inteligență artificială SkanMySkin. Acesta analizează 20 de zone ale feței în funcție de 7 criterii vizibile: riduri, sensibilitate, strălucire, pete, coșuri, luminozitatea tenului și rugozitate. Produsele cosmetice sunt compuse din peste 95% ingrediente naturale, nu conțin componente controversate și sunt livrate într-un mod eco-responsabil. Conceptul se adresează tuturor tipurilor și culorilor de piele, tânără sau mai matură, feminină sau masculină. Un diagnostic de încredere, validat de dermatologi.

Laboratoarele BOIRON își continuă epopeea industrială 100% franceză, cu inovații noi în sfera homeopatiei, cu același respect față de pacient și față de natură.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top