Now Reading
Pietre la rinichi sau infecții urinare? Află ce poți face pentru a le preveni!

Pietre la rinichi sau infecții urinare? Află ce poți face pentru a le preveni!

Revista Psychologies
pietre-la-rinichi-sau-infecții-urinare-află-ce-poți-face-pentru-a-le-preveni

Știai că aproximativ 10% dintre oameni dezvoltă pietre la rinichi de-a lungul vieții? Deși bărbații sunt cei mai frecvent afectați, pietrele la rinichi dau bătăi de cap și femeilor, chiar și copiilor.

Tot mai mulți români suferă de pietre la rinichi. Și încă și mai mulți se confruntă, de-a lungul vieții cu infecții ale tractului urinar. Care sunt cauzele acestora și cum le putem combate, dar mai ales cum le putem preveni aflăm mai jos.

De ce apar pietrele la rinichi? Și cum știm să depistăm o astfel de piatră?

Pietrele la rinichi sau calculii renali sunt colecții dure de săruri minerale, adesea formate din calciu și acid uric sau oxalați sau fosfați. Se formează în interiorul rinichiului și se pot deplasa în alte părți ale tractului urinar. Se formează atunci când în urină se acumulează o cantitate prea mare din anumite minerale sau compuși chimici din corp. Dezvoltarea pietrelor la rinichi este favorizată de:

  • Aport insuficient de apă;
  • Exerciții fizice (prea mult sau prea puțin);
  • Obezitatea sau consumul de alimente cu prea multă sare sau zahăr;
  • Istoricul familial.

Dimensiunea pietrelor variază. Unele sunt cât un bob de nisip, altele cât o pietricică și pot ajunge și cât o minge de ping-pong.

Cu cât este mai mare piatra, cu atât sunt mai notabile simptomele.

Ne putem gândi că avem o piatră la rinichi dacă avem simptome, precum:

  • Durere severă de spate, de fiecare parte a coloanei vertebrale lombare;
  • Dureri mai vagi sau dureri de stomac;
  • Senzația de a urina des, mai ales în timpul nopții;
  • Sânge în urină;
  • Greață și vărsături;
  • Febră și frisoane;
  • Urină urât mirositoare sau tulbure.

Ce putem face pentru a preveni apariția lor și cum le putem trata?

Trebuie să avem grijă să avem o dietă cât mai echilibrată. În plus, hidratarea constantă reprezintă un pas important pentru a preveni sau elimina crearea pietrelor la rinichi. Este recomandat să consumăm cât mai multe sucuri din fructe citrice (portocale, grapefruit, mandarine, clementine, lămâi galbene/ verzi), precum și alimente bogate în fitați (legume, cereale integrale, germeni de porumb, orez sălbatic, nuci braziliene). Pâinea, ouăle și produsele făinoase trebuie consumate cu moderație. Aportul de calciu trebuie redus și, în ceea ce privește proteina animală, consumăm cu precădere doar carne slabă de vacă, pește și șuncă slabă.

Cele mai multe pietre la rinichi nu necesită tratament invaziv și putem ajuta chiar noi la eliminarea lor dacă avem un consum ridicat de lichide (minimum 2-3 litri/zi), administrăm calmante și unele suplimente alimentare pentru sănătatea aparatului urinar.

Un astfel de produs, special conceput pentru a combate pietrele la rinichi și infecțiile urinare este și RENOFIX, un produs natural cu o formulă românească brevetată cu efecte dovedite. Renofix elimină pietrele la rinichi și înlătură disconfortul provocat de infecțiile urinare. Datorită efectului detoxifiant, Renofix accelereză eliminarea metalelor grele și a substanțelor de contrast din organism. În plus, luptă cu infecțiile urinare recurente, scade recidiva și riscul apariției infecțiilor urinare. Renofix destructurează și elimină rapid, în doar 12 zile*, toate tipurile de calculi renali, indiferent de localizarea lor. Produsul este disponibil în farmacii sau pentru comenzi online pe www.sanatatelatineacasa.ro.

Ce factori pot declanșa o infecție urinară?

Există mai mulți factori favorizanți pentru o infecție urinară, cel mai frecvent o infecție urinară apare din cauza prezenței în organism a unor diverse microorganisme precum Klebsiella, E. coli, Enterobacter sp. În plus, faptul că femeile au uretra mai scurtă decât bărbații le face mai predispuse în a dezvolta astfel de infecții.

De asemenea, un sistem imunitar slăbit poate duce la apariția unor astfel de infecții.

Cum le putem preveni?

Prevenția valorează cât 50 de moduri de a vindeca boala. Este foarte simplu să prevenim infecția urinară dacă avem grijă să:

  • Consumăm cel puțin 2 litri de lichide pe zi;
  • Menținem o igienă strictă a zonei intime;
  • Nu evităm mersul la toaletă atunci când simțim nevoia să urinăm;
  • Ne obișnuim să urinăm după contactul sexual;
  • Evităm folosirea unor detergenți puternici, mai ales pentru lenjeria intimă.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top