Now Reading
10 sfaturi de succes în învățarea limbii engleze

10 sfaturi de succes în învățarea limbii engleze

Revista Psychologies
10-sfaturi-de-succes-în-învățarea-limbii-engleze

Învățarea oricărei limbi poate fi o provocare și trebuie să acceptăm că progresul necesită timp și efort. Pentru a fi un cursant cu adevărat de succes, trebuie să faci din noua limbă parte din viața ta și din ceea ce faci în fiecare zi.

Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să îți construiești obiceiuri bune de învățare și lecții mai productive și pentru a face din învățarea limbii engleze o parte din viața ta.

1. Planifică-ți învățarea

Învățarea oricărei limbi nu se întâmplă pur și simplu. Trebuie să-ți faci timp pentru asta și să plănuiești cum și când o încadrezi în viața ta. Micile bucăți obișnuite de studiu tind să funcționeze mai bine decât bucățile lungi mai puțin frecvente, așa că nu este necesar să ai mult timp la dispoziție, încearcă doar să petreci cinci până la zece minute în fiecare zi pentru a-ți revizui vocabularul sau pentru a face un exercițiu. Acest lucru împreună cu o lecție regulată cu un profesor ar trebui să te ajute să îți îmbunătățești nivelul.

2. Folosește limba engleză pentru o activitate care îți place

Vei putea învăța mai repede dacă utilizezi limba pe măsură ce o înveți. Există o mulțime de moduri în care poți face acest lucru, dar unul dintre cele mai bune este să îl folosești pentru a face ceva care îți place. Indiferent dacă hobby-ul tău este reprezentat de călătorii, sport, muzică, modă, artă sau chiar citirea știrilor, încearcă să o faci în engleză. Găsește o revistă sau un site online în limba engleză de unde poți afla mai multe despre interesele tale și alege un anumit moment în fiecare săptămână în care să combini dezvoltarea interesului cu îmbunătățirea limbii engleze.

3. Ascultă muzică

Una dintre cele mai simple și mai plăcute moduri de a-ți îmbunătăți abilitățile de ascultare este să asculți melodii în limba pe care o studiezi. Ascultă pe telefon sau pe playerul audio în timp ce faci naveta, în timp ce faci treburile casnice sau chiar când ești la serviciu și în curând vei începe să identifici cuvinte și expresii noi pe măsură ce abilitățile tale de ascultare se îmbunătățesc.

4. Vizionează filme și emisiuni

Când vizionezi filme sau urmărești emisiuni în limba engleză, obții expunere la o varietate de accente și vocabular. Dacă vizionezi filme și emisiuni TV contemporane, vei auzi și tipurile de expresii engleze autentice care sunt folosite în conversația de zi cu zi. Un film îți poate arăta, de asemenea, mai multe despre cultura limbii și despre modul în care oamenii interacționează în cadrul acelei culturi. Acest lucru este deosebit de important dacă te gândești să vizitezi o țară vorbitoare de engleză, unde unele aspecte culturale ale comunicării și ale vieții pot fi diferite de ale tale.

Citește continuarea articolului pe Learning Network.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top