Now Reading
Părul tău este oglinda ta

Părul tău este oglinda ta

nicoleta-micu
părul-tău-este-oglinda-ta

Foliculii piloși se dezvoltă din aceeași membrană fetală ca și creierul – iar legătura se păstrează o viață, mijlocită de mai mulți neurohormoni. Părul reflectă organic felul cum ne simțim și cum știm să ne adaptăm mediului. Dar, cel puțin în zilele noastre, reflectă și respectul pe care îl acordăm persoanei noastre, îngrijindu-ne.

Cu toate știm ce înseamnă „bad hair day”: e ziua în care nici iarba nu crește și nici părul nu stă. Acest lucru reflectă o stare interioară tumultoasă, dar nu este mai puțin adevărat că atunci când reușim să stăpânim părul și să îl facem să arate bine, imediat ziua va începe să arate mai bine, vom avea o stare mai luminoasă și o vom comunica și celor din jur.

Ca să ajungem însă la un astfel de rezultat, cel mai important este să ne cunoaștem părul, să îi înțelegem intim natura și capriciile – în felul acesta vom învăța, implicit, și despre noi înșine. Este necesar să facem o evaluare atât a scalpului, cât și a firului de păr, pentru a vedea exact starea actuală a părului și ce nevoi avem. În felul acesta ne vom putea alcătui rutina de îngrijire potrivită, cu produsele potrivite: de la șampon până la masca de păr sau produsele de styling, fiecare substanță care intră în contact cu părul nostru contează.

Stresul, epuizarea, depresia ne pot face câteodată să uităm de gesturile firești de îngrijire a părului – însă câteodată menținerea automată a rutinei de îngrijire poate fi un factor care ne ține pe linia de plutire. Aceasta deoarece este un gest minim de iubire de sine.

De dorit este însă să facem gesturi maxime de iubire de sine și să ne îngrijim părul cu tandrețe și responsabilitate – în fond, un păr frumos este cea mai prețioasă și mai sigură bijuterie, practic singurul articol vestimentar care este mereu cu noi și ne poate salva, sau, dimpotrivă, ruina imaginea.

Citește continuarea articolului în ediția de noiembrie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește revista lunar, prin curier.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top