Now Reading
Trei tipuri de leadership la feminin

Trei tipuri de leadership la feminin

Poza_Alina Negrea_Fara logo
trei-tipuri-de-leadership-la-feminin

Într-o lume în care procentul femeilor lider este încă redus comparativ cu al bărbaților, există femei contemporane care au reușit să arate o față diferită a leadership-ului. Nu sunt primele, nu sunt singurele, ci sunt relevante, întruchipând valori non-tradiționale. Toate au împărtășit public obstacolele pe care au fost nevoite să le depășească pe drumul către succes, ceea ce în sine este o chemare pentru toate femeile. Deci, cum integrezi valorile tale în cariera ta?

Fiecare din femeile despre care urmează să citești întruchipează câte o valoare, o credință principală pe care au impregnat-o în întreaga lor activitate. Un crez transmis direct sau indirect care a dat forță mesajului lor către lume. Înainte de a ne adânci în poveștile lor, tu ce „mesaj-motor” ai insera în cariera ta?

Femeia Lider Creatoare

Studiu de caz: Reese Witherspoon

După douăzeci de ani de carieră artistică multipremiată,  Reese și-a deschis propria companie de producție cinematografică în care și-a propus să „spună povești despre femei”. A citit zeci de cărți pentru a-și alege primele două ecranizări. Poveștile alese au devenit succese mondiale atât de box office cât și în critica de film. Când vine vorba despre obstacole, Reese își amintește cât de dificil i-a fost să creadă în alegerile sale și să se concentreze pe munca de creație, când mai toți cei din jur îi prevestiseră un dublu eșec: în primul rând pentru că a ales să reprezinte exclusiv femeile, apoi pentru că și-a finanțat singură primele filme.

Orice femeie care urmărește discursul lui Reese Witherspoon, la acceptarea premiului Woman of the Year, va zâmbi în momentul în care aceasta spulberă mitul femeii neajutorate din majoritatea filmelor și va fi cucerit(ă) de argumentația sa, cum într-o lume în care femeile sunt subreprezentate în roluri-cheie, măsurile politice nu au cum să favorizeze femeia. Când alegi să promovezi exclusiv povești cu și despre femei, e nevoie și de curaj, dar nu curajul e cel care a schimbat percepția femeii la Hollywood, ci actul creativ de excepție, de la genialitatea autorilor ce au urcat rapid în primele locuri pe listele bestseller-urilor mondiale, până la succesul răsunător și popularitatea ecranizărilor la care are acces acum întregul mapamond.

Citește continuarea articolului în ediția de noiembrie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește revista lunar, prin curier.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top