Now Reading
Sfaturi pentru a te lasa de fumat

Sfaturi pentru a te lasa de fumat

Revista Psychologies

Incercarea de a te lasa de fumat este deseori dificila. Desi te tot folosesti de scuza ca este o dependenta, ceea ce iti lipseste cu adevarat este vointa.

 

Cu siguranta stii cate tigari sau chiar pachete fumezi zilnic. Poate chiar ti s-a intamplat sa constati ca atunci cand iti propui sa le reduci macar, parca le sporesti numarul.

Indiferent de scuzele pe care ti le gasesti pentru a fuma: placere, obisnuinta, stres, socializare, dependenta, etc. stii foarte bine ca este un obicei daunator. Cumva insa, nici avertismentele prezente acum pe toate pachetele de tigari par sa nu fie prea convingatoare.

Ai incercat sa faci o lista pro si contra acestui narav? In cazul in care chiar ai reusi sa adaugi ceva „pro”, sunt mult mai multe argumentele contra.

Intre acestea, cauta sa le mentionezi pe cele care sunt cu adevarat semnificative pentru tine si pot reprezenta impulsuri catre a trece la actiune.

Spre exemplu, fa un calcul si apoi gandeste-te cate haine sau pantofi iti poti cumpara lunar. Sau, de ce nu?, poti strange banii pentru o vacanta exotica sau mai multe city breake-uri…

Simpla dorinta de a renunta la acest viciu, lectura celebrei carti a lui Allen Carr, ori diferitele patch-uri nu sunt de ajuns. Trebuie sa lucrezi la autocontrol, pe care il poti intari prin diferite exercitii specifice, prin meditatie sau mindfulness.

Ai tinut vreodata o dieta? Tii minte stresul, pofta de dulce sau pentru pizza si controlul la care ai apelat pentru a nu te abate de la obiectivul tau.

Si in cazul fumatului, nu trebuie decat sa vrei cu adevarat. In momentul in care vei constientiza cum va fi viata ta fara tigari, vei gasi puterea de a renunta la viciu.

Si, foarte important, nu de luni, de saptamana sau luna viitoare, ci chiar de azi te poti lasa de fumat!

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top