Now Reading
Prânzul la birou. De ce și cum să mănânci sănătos?

Prânzul la birou. De ce și cum să mănânci sănătos?

Revista Psychologies
prânzul-la-birou-de-ce-și-cum-să-mănânci-sănătos

Mâncarea are un rol foarte important, nu doar în viața de zi cu zi, ci și în ceea ce privesc performanțele de la locul de muncă. O mâncare sănătoasă îți poate da energia de care ai nevoie pentru a fi mai productiv, dar te ajută și să dormi mult mai bine, seara. 

O mâncare care nu este fast food sau patiserie, ci este una hrănitoare și plină de nutrienți, îți aduce rezultate vizibile în tot ceea ce înseamnă concentrare, creativitate, dar și o memorie mai bună și un sistem imunitar puternic. 

Deși pare paradoxal, inclusiv oamenii care lucrează de acasă, susțin că nu au timp să gătească, și că de cele mai multe ori aleg să mănânce o mâncare nesănătoasă, în timp ce lucrează, cu toate că bucătăria este, acolo, aproape. 

Faptul că vei mânca, cel mai probabil un fast food sau orice vei prinde de la patiseria pe care o întâlnești în drum spre serviciu, te poate pune în pericol pe termen lung. 

Deci, cum poți face ca acest lucru să nu se mai întâmple și să ai parte de o mâncare sănătoasă la prânz?

1 . Nu sări peste micul dejun

Micul dejun este masa de care ai nevoie pentru a primi aportul de energie până la următoarea masă. Dacă sari peste micul dejun, și la prânz vei face o alegere nesănătoasă, energia ta va fi foarte scăzută, iar la final de zi s-ar putea să te simți mult mai epuizat decât ar trebui. 

Fă-ți o rutină din a te trezi cu 10-15 minute mai devreme dimineața și a lua un mic dejun sănătos. Există unele variante pe care le poți pregăti de seara, în cazul în care nu ai suficient timp dimineața să gătești. 

  1. Alege varietatea la prânz

La pachetul de prânz ar fi recomandat să abordezi o dietă variată, care să cuprindă alimente sănătoase și diversificate. Le poți prepara cu o seară înainte, iar în acest fel, te vei asigura că nu vei recurge din nou la alimente nesănătoase, atunci când senzația de foame va veni. 

Cu fiecare prânz, vei putea să aduci noi vitamine, nutrienți și sănătate în organismul tău, pentru a avea parte de energia, de care ai nevoie pe tot parcursul zilei. 

Dacă nu ai timp să gătești și nu poți nici să ieși în oraș, în pauza de prânz, alege să comanzi un meniu sănătos, unul tradițional sau unul care să includă fructe de mare. Prânzul livrat la birou, este alegerea multor persoane, iar această abordare este una eficientă pe termen lung, dacă ne gândim la sănătatea noastră. La desert, alege un tort tiramisu cu pișcoturi, mascarpone și frișcă.

  1. Acordă-ți timpul necesar și ia o pauză

O foarte mare parte dintre oameni, mănâncă în timp ce lucrează. Acest lucru nu doar că nu este sănătos, dar te poate face să mănânci mai mult și ulterior să ți se facă foame mult mai repede. 

Așadar, atunci când îți iei pauza de masă, oprește-te din muncă și mergi într-un loc, unde de poți bucura de masă, cu adevărat. 

Concentrându-te pe ceea ce mănânci, senzația de sațietate va veni mult mai repede și nu vei fi predispus la a mânca în exces. 

Mâncatul în exces îți poate fura energia, iar senzația de somn, se instalează rapid, ceea ce va scădea performanța în ceea ce vei mai avea de făcut. 

Dacă ai posibilitatea să ieși, să mănânci în oraș, ia în calcul această variantă. Pe lângă că vei savura momentul prânzului, vei lua și o gură de aer proaspăt.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top