Now Reading
Zodii (in)compatibile – mit sau realitate cu Mihaela Totir și Octavian Sbârnă

Zodii (in)compatibile – mit sau realitate cu Mihaela Totir și Octavian Sbârnă

Simona Nicolaescu

Vă invităm la o incursiune în universul nostru interior, la emisiunea În căutarea stării de bine alături de Simona Nicolaescu, realizator și psihoterapeut și invitații săi, Mihaela Totir, astrolog și Octavian Sbârnă, medic acupunctor şi psihoterapeut.

La fiecare început de an, ne propunem planuri pentru anul care vine, și bineînțeles, ne gândim la influențele zodiilor, astrelor, planetelor, care credem că ar putea să ne influențeze norocul, oportunitățile și relațiile. Dar cât este de mare influența acestor astre? Este reală sau e doar o invenție sau superstiție? Și dacă este reală, cât de fix ori predeterminat este viitorul? În ce măsură putem să schimbăm cursul lucrurilor prin puterea voinței și prin eforturile proprii?

Două Astrologii – De Duzină și Profesionistă

Este foarte posibil să crezi că horoscopul sau astrologia nu au cine știe ce valoare, deoarece sunt construite în așa fel încât sunt suficient de vagi ca să să se potrivească oricui. Și dacă ne referim la horoscopul zilnic din ziare sau radio, felicitări! Ai perfectă dreptate! Aceasta este astrologia pe care eu o numesc de duzină.

Există, însă, și astrologia profesionistă, individuală, care ține cont de detaliile tale unice. Ea este foarte precisă și dacă apelezi la un profesionist vei fi uimit(ă) de ce poți afla. De obicei, oamenii care participă pentru prima oară la o astfel de sesiune de astrologie pleacă de acolo cu un amestec de uimire și de întrebări filozofice vizavi de câtă libertate avem cu adevărat, dacă viața și alegerile noastre pot fi atât de transparente pentru cineva care ne vede pentru prima oară.

Anul 2022 aduce în prim plan astrologic o suită de evenimente importante care ne vor ghida să facem schimbări majore în viață, mai ales în domeniile de viață ce par a fi de neclintit.

Am început anul cu Venus – planeta relațiilor – în retrogradare și îl închidem cu Marte – planeta acțiunii și atractivității sexuale – deci tot relații – tot în retrogradare. Lesne de înțeles că tot anul, vrem-nu vrem, ne place-nu ne place, vom avea la îndemână această energie retrogradă. Și de ce este această energie diferită? Este diferită întrucât ne împinge să „săpăm” mai mult în noi și să fim mai puțin atenți la exterior. Să căutăm mai mult în noi cauza și să ne concentrăm mai puțin pe efectul care pare venit din exterior. Venus arată capacitatea de a aduce armonie și a crea relații în acord cu valoarea personală, în timp ce Marte arată de ce fel de persoană ne simțim atrași, mai ales din punct de vedere sexual.

Relațiile ne sunt necesare pentru a ne forma caracterul, a ne șlefui, educa, crește și evolua pentru că doar o relație îți aduce oglinda perfectă de care ai nevoie să te vezi așa cum ești.

Ele sunt cele care ne dezvăluie slăbiciunile, greșelile, umbrele, fricile și cele mai profunde răni. Și tot ele sunt cele care ne arată capacitatea imensă a inimii noastre de a iubi, a ierta și a accepta. Relațiile sunt calea prin care ajungem la inima noastră!

Le mulţumim partenerilor noştri:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top