Now Reading
Șapte avantaje ale purtării lentilelor de contact

Șapte avantaje ale purtării lentilelor de contact

Revista Psychologies
șapte-avantaje-ale-purtării-lentilelor-de-contact

Lentilele de contact sunt mai mult decât un accesoriu, sunt o metodă eficientă de tratament și de corectare a vederii, așa că atunci când le alegi, este indicat să ai o prescripție de la medicul oftalmolog.

Dacă până acum ai purtat ochelari de vedere și îți dorești să faci o schimbare, iată câteva avantaje ale lentilelor de contact.

Sunt ușor de purtat

Spre deosebire de ochelari, lentilele de contact pe perioada zilei îți oferă un confort extra. Acestea nu se aburesc în timpul sezonului rece și nici nu îți limitează câmpul vizual, indiferent dacă afară plouă sau ninge.

Un alt avantaj este faptul că lentilele sunt mult mai ușoare decât ramele ochelarilor, așa că nici măcar nu vei simți că le porți, odată ce te obișnuiești cu acestea. Astfel, nu va mai fi nevoie să îți ajustezi ramele ochelarilor și nici să te confrunți cu urmele lăsate de aceștia, după câteva ore de purtare.

Poți practica sporturi

În plus, poți purta lentilele de contact și atunci când practici anumite sporturi, pentru că nu te vor incomoda și îți vor oferi libertatea de care ai nevoie. Spre exemplu, vei putea merge la schi sau te vei putea plimba cu bicicleta fără probleme, purtând doar casca de protecție. 

Poți conduce fără probleme

Uneori, ochelarii de vedere obstrucționează câmpul vizual al șoferilor, așa că lentilele de contact sunt o variantă mult mai sigură pentru condus. Spre exemplu, în cazul lentilelor de contact, câmpul vizual este mult mai mărit, față de ochelari, iar vederea periferică este mai bună, pentru că nu mai există rama care de obicei obstrucționează vederea laterală.

Poți purta ochelari de soare

Atunci când porți lentile de contact, poți purta fără probleme și ochelari de soare, ochelari de protecție – în cazul anumitor sporturi, sau ochelari 3D, pentru anumite filme pe care dorești să le vezi la cinema.

Te poți îmbrăca în diferite stiluri

Multe persoane care poartă ochelari de vedere au tendința de a-și asorta ținutele, în funcție de designul ramelor. Însă, acest lucru îți poate limita destul de mult opțiunile stilistice, iar astfel va fi nevoie să îți alegi mereu piese vestimentare care să se potrivească ochelarilor de vedere. În schimb, lentilele de contact oferă o libertate vestimentară mult mai mare pentru că nu sunt un accesoriu care să iasă în evidență.

Le poți purta și dacă ai dioptrii ridicate

În general, persoanele care au nevoie de dioptrii ridicate trebuie să poarte ochelari cu lentile destul de groase, iar în astfel de cazuri, ochelarii sunt mult mai grei și inconfortabili. Lentilele de contact te pot scuti de acest disconfort pentru că sunt mult mai subțiri și îți oferă o acuratețe vizuală foarte bună. 

De asemenea, lentilele de contact pot ajuta la corecția vederii într-un timp mult mai scurt decât ochelarii pentru că lentila se mișcă în același timp cu ochiul, indiferent de direcția privirii.

Poți alege orice fel de machiaj

Atunci când porți lentile de contact, poți alege orice fel de machiaj, pentru că acesta va fi mult mai ușor de aplicat, dar și mult mai vizibil, pentru că nu va mai fi acoperit de ramele ochelarilor. 

Ce fel de lentile ți se potrivesc

Trebuie să știi că există mai multe tipuri de lentile de contact, iar acestea pot fi alese în funcție de modul de purtare, de materialul din care sunt confecționate, sau de scopul purtării – modificarea culorii irisului sau corectarea vederii. 

În general, persoanele țin cont de regimul de purtare al lentilelor. Iar din această categorie fac parte lentilele de unică folosință, care se pun dimineața și se scot seara, după 12 ore de purtare. Acestea sunt indicate la începutul tratamentului, când începi să te obișnuiești cu lentilele. O altă opțiune sunt cele de zi cu zi care trebuie scoase în fiecare seară, curățate și dezinfectate pentru a putea fi purtate din nou. Iar o altă variantă sunt lentilele de contact pentru purtare extinsă care pot fi purtate și în timpul nopții, dar sunt valabile doar pentru o perioadă limitată, așa că este nevoie să le schimbi după câteva săptămâni sau luni.

Așadar, lentilele de contact sunt o variantă mult mai practică și mai confortabilă decât ochelarii pentru că îți oferă libertatea de a face mult mai multe activități fără să îți obstrucționeze vederea. În plus, poți alege și lentile colorate, dacă îți dorești o schimbare de look temporară.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top