Now Reading
Tinerețe fără bătrânețe sau cum să ai grijă de corpul tău în fiecare zi

Tinerețe fără bătrânețe sau cum să ai grijă de corpul tău în fiecare zi

Revista Psychologies
tinerețe-fără-bătrânețe-sau-cum-să-ai-grijă-de-corpul-tău-în-fiecare-zi-și-să-îți-menții-starea-de-sănătate

Obiceiurile zilnice influențează puternic starea de sănătate. De la alimentele pe care le consumi și activitățile profesionale care pot spori nivelurile de stres până la produsele cosmetice folosite pentru îngrijirea și protecția pielii, există numeroși factori care au un impact puternic asupra bunăstării personale.

Pentru a găsi cele mai bune soluții pentru menținerea tinereții organismului, este indicat să acorzi o atenție sporită felului în care se comporta corpul când intră în contact cu diverși factori externi.

De la rutina de îngrijire a tenului la protejarea părului de razele ultraviolete, iată cum poți să ai un corp sănătos:

Îngrijirea tenului

Pielea este formată din mai multe straturi, fiecare dintre acestea îndeplinind funcții importante pentru protejarea și menținerea stării de sănătate a întregului organism. Când pielea își pierde funcția de barieră, factorii de mediu pot pătrunde mai ușor, provocând iritații sau alte probleme dermatologice.

O rutină de îngrijire a tenului te ajută să menții pielea sănătoasă și să păstrezi aspectul frumos pentru o perioadă îndelungată. De aceea, este esențial să folosește produse de curățare, tonere, exfolianți și creme hidratante în fiecare zi. De asemenea, protecția solară este importantă la orice vârstă și în orice anotimp. Deși în sezonul cald folosirea produselor cu protecție solară a intrat în rutina zilnică a multor persoane, sunt puțini cei care știu că și iarna e nevoie de creme cu factor UV.

Dacă ai pielea sensibilă, este bine să eviți produsele care conțin substanțe chimice, parfumuri sau alcool și să aplici în zonele afectate crema pentru dermatita seboreica, apa termală sau produse pe bază de Aloe vera, pentru tratarea problemelor pielii, în funcție de specificul lor.

Îngrijirea mâinilor

Pielea mâinilor poate fi afectată din cauza activităților zilnice pe care le faci. Apa fierbinte și detergenții abrazivi folosiți pentru spălarea vaselor, de pildă, îndepărtează uleiul natural al pielii și astfel pot apărea probleme dermatologice, precum eczemele. Purtarea mănușilor de protecție când faci treburi casnice și evitarea substanțelor chimice contribuie la protejarea mâinilor. De asemenea, este indicat să îți protejezi mâinile cu ajutorul produselor potrivite în fiecare zi. O crema dermatita maini izolează, repară și protejează pielea expusă la agresiunea externă și previne apariția eczemelor.

Alege produse naturale, adecvate epidermei tale și evită spălarea cu apă fierbinte. Folosește săpunuri naturale, fără parfumuri sau substanțe dăunătoare, astfel încât să eviți crăparea și ridarea mâinilor și să susții sănătatea pielii.

Îngrijirea părului

Sunt mulți factori care afectează firul de păr, iar semnele deteriorării se pot vedea la orice vârstă. Razele soarelui, poluarea, produsele de coafură, alimentația necorespunzătoare și stresul sunt doar câțiva dintre potențialii inamici ai părului tău.

Pentru protejarea părului, este indicat ca, ocazional, să renunți la aparatele de coafat care funcționează pe bază de căldură: plăcile de păr, uscătoarele ori ondulatoarele. În special în timpul verii, părul este mai expus riscurilor, întrucât căldura soarelui are un impact puternic asupra acestuia și, în combinație cu alte surse de căldură și cu produse de coafură dure, grăbește deteriorarea sa.

Totodată, este indicat să eviți șamponările dese. Uleiurile naturale de pe scalpul tău sunt îndepărtate când te speli des și părul ajunge să arate neîngrijit. Folosește un balsam sau o mască de păr pentru a-l menține hidratat, strălucitor și frumos tot timpul anului.

Adoptă un stil de viață echilibrat pentru a limita efectele negative pe care factorii externi le pot avea asupra organismului.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top