Now Reading
Tratamentul revoluționar cu PRP plasmă bogată în trombocite

Tratamentul revoluționar cu PRP plasmă bogată în trombocite

Avatar photo
Tratamentul revoluționar cu PRP plasmă bogată în trombocite

Utilizarea Terapiei cu Plasmă Riche în Trombocite (PRP) în ginecologie s-a dovedit eficientă într-o gamă variată de afecțiuni. Această terapie inovatoare se aplică în mai multe contexte ginecologice, inclusiv în tratarea ectopiei cervicale pentru o reepitelizare mai rapidă, distrofiilor vulvare precum Lichen Scleros și Kraurozis Vulvar, precum și în plăgile ginecologice, reducând riscul de infecție, necroză și dehiscență.

În plus, PRP-ul are un rol semnificativ în tratarea fistulelor, în gestionarea incontinenței urinare de grad mic și în vindecarea rupturilor de perineu tratate chirurgical. Mai mult, este benefic în cazul infecțiilor vaginale recurente, endometritei cronice și cistitelor neinfecțioase. În medicina reproductivă, PRP-ul contribuie la creșterea calității endometrului și a ratei de sarcini, fiind utilizat în diverse situații, inclusiv în insuficiența ovariană prematură și torsiunea ovariană.

În paralel, utilizarea PRP-ului în ginecologia estetică și reconstructivă a cunoscut o expansiune notabilă. De la tratarea anorgasmiei la femei și îmbunătățirea orgasmului prin injecții la nivelul clitorisului (O-Shot sau punctului G – G-Shot) la reglarea florei vaginale și gestionarea disconfortului sau durerii în timpul actului sexual, PRP-ul a demonstrat beneficii semnificative.

Procedura PRP se realizează în cabinete medicale și constă în recoltarea sângelui, centrifugarea acestuia conform unui protocol specific și injectarea plasmei rezultate în zonele vizate. Deși PRP-ul oferă numeroase beneficii, există și contraindicații, cum ar fi stările de intoxicație, boli infectioase acute, neoplasmul, sarcina și alaptarea.

Pentru a asigura succesul procedurii și pentru a minimiza riscurile, există anumite reguli și recomandări atât înainte, cât și după efectuarea procedurii. Acestea includ oprirea administrării anumitor medicamente și suplimente alimentare cu câteva săptămâni înainte, evaluări medicale prealabile și proceduri de urmat în cazul reacțiilor post-procedurale.

 

Citește continuarea articolului în ediția decembrie-2023-ianuarie-2024  sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top