Now Reading
„Cu 1% mai bun”, povestea tânărului care a scris istorie

„Cu 1% mai bun”, povestea tânărului care a scris istorie

Revista Psychologies
cu-1%-mai-bun-povestea-tânărului-care-a-scris-istorie

Miercuri, 23 noiembrie, s-a lansat în România cartea „Cu 1% mai bun: Cum mi-am atins potențialul maxim și cum o poți face și tu”, de Chris Nikic & Nik Nikic, la Editura ap! (ACT și Politon). Lansarea a avut loc în prezența artistei Cristina Bălan, câștigătoare a concursului „Vocea României”, care a scris cuvântul-înainte pentru ediția în limba română a cărții.

„Chris Nikic este un exemplu viu pentru oricine își dorește să surmonteze un handicap, de orice natură. El ne dăruiește lecții de viață prețioase, prin perseverență și dăruire. Ca mamă de gemeni cu sindromul Down, știu foarte bine cât efort a fost depus de către părinții și terapeuții lui Chris. Sper ca lucrarea de față să-i ajute pe părinții și aparținătorii acestor persoane minunate, cu extra-cromozom, să înțeleagă mai bine cu ce se confruntă și care sunt limitele, abilitățile și posibilitățile copiilor lor și ce așteptări pot avea de la ei în general. De asemenea, mi-aș dori ca această carte să contribuie și la normalizarea integrării în societate a celor cu dizabilități, indiferent dacă e vorba de anomalii genetice sau de altă natură. Abilitățile dincolo de dizabilități sunt cele mai frumoase și mai pline de inspirație povești din lume. Recomand lecturarea acestui volum ca pe un manual despre ambiție, răbdare, perseverență și reușită, pe drumul către atingerea potențialului maxim”, a spus Cristina Bălan în introducerea cărții.

Cartea spune povestea motivațională a lui Chris Nikic, tânărul care a inspirat oameni de pe tot globul când a scris istorie, devenind prima persoană cu sindrom Down care a terminat un triatlon IRONMAN pe distanță completă. În anul 2021, Cartea Recordurilor Guinness a recunoscut succesul lui Chris, care a înotat 3,8 km, a mers cu bicicleta 180 km și a alergat 42,2 km în cadrul cursei Visit Panama City Beach IRONMAN din Florida. El a terminat cursa în 16 ore, 46 de minute și 9 secunde – cu 14 minute înainte de expirarea timpului oficial de 17 ore.

În cartea „Cu 1% mai bun”, Chris, alături de tatăl său, Nik, își spune povestea și ne arată pașii care l-au condus către succes, aplicabili în orice domeniu al vieții.

Editura ap! (ACT și Politon) va direcționa 10% din fondurile obținute din vânzări către Fundația Special Olympics Romania.

„Lansarea acestei cărți este un bun prilej de a înțelege mai bine potențialul sportivilor cu sindrom Down. Cum spune și tatăl lui Chris Nikic în Introducere, tânărul care a terminat două competiții Ironman nu poate scrie singur povestea, cu toate că o face zilnic în timp ce se antrenează, concurează și se străduiește să devină mai bun în fiecare zi. Exact ca sportivii Special Olympics, pe care noi îi provocăm mereu la competiții. Incluziunea vine și prin sport și ne-am dori să existe și în România condițiile de antrenament și susținerea pe care o au sportivii cu dizabilități intelectuale în alte țări”, a menționat Emilia Ispas, Director Programe la Special Olympics Romania.

„Cu 1% mai bun” este scrisă de Chris, alături de tatăl său, Nik, și este o poveste care ne inspiră, ne motivează și ne arată cum putem transforma imposibilul în posibil: prin disciplină, muncă și curajul de a ținti cât mai sus. Sfaturile utile din carte sunt aplicabile în orice domeniu al vieții și ne învață, prin exemple concrete, cum să devenim cu 1% mai buni în fiecare zi, în drumul nostru către succes.

Cartea publicată în limba română la Editura ap! (ACT și Politon) este disponibilă atât în format tipărit, cât și în format ebook și audiobook, în lectura actorului Mihai Nițu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top