Now Reading
Un strop de farmec

Un strop de farmec

Revista Psychologies

Baudelaire a scris un eseu intitulat „Elogiul machiajului”. Deci si poetul romantic stia ca sarmul se creeaza artificial. Ne-am „jucat“ intr-o dupa-amiaza cu nuante si culori, cu haine si atitudine, si subiectul nostru, Cristina, a fost incantata de rezultat.

Machiajul nu e un lucru frivol, contrar a ceea ce ar crede barbatii sau minimalistii in materie de vestimentatie si de aparenta, in general. Machiajul poate crea o identitate noua, poate sa o faca pe o femeie sa se vada pe sine complet altfel decat s-a vazut inainte, sa se transforme din Cenusareasa in printesa. Machiajul este, prin definitie, un gest narcisist. Ne iubim pe noi insine mai mult atunci cand stralucim si nu mai avem cearcane. Apoi, machiajul e un fapt cultural (eterna dualitate natura-cultura…). Machiajul e o masca sau, dimpotriva, declaratia „iata, sunt eu, autentica, in forma mea cea mai buna“. La fel ca si hainele, el spune enorm despre noi.

 Cristina Manda,
25 ani, marketing supervisor City Pharma

“In fata camerei foto te simti dincolo de oglinda. Intot­deauna mi-au placut revistele si imi doresc ca tot ce imi place acolo sa pot vedea in oglinda, cand ma privesc. De data asta, m-am privit din cealalta parte a oglinzii si, ca intotdeauna cand te simti cu adevarat bine, am vazut o alta parte din mine.”

Anca Apolozan, jurnalist, stilist

Anca Apolozan, jurnalist si stilist:

„Cristina s-a metamorfozat“

Psychologies: De ce ai ales aceasta tinuta?
Anca Apolozan: I-am spus Cristinei sa fie cat mai spontana, mai libera in gesturi, si i-am ales o tinuta care sa o inspire in acest sens. Fusta roz cu imprimeuri, foarte ampla, dintr-un material cu „greutate“, probabil ca sperie in prima instanta prin spectaculozitatea ei, dar in momentul in care a imbracat-o… s-a transformat!

Cristina s-a metamorfozat efectiv sub ochii nostri. A devenit zambitoare, extrovertita, am primit o mostra a efectului pe care hainele il au asupra personalitatii. Fusta are o talie inalta, bine accentuata, lucru minunat pentru silueta voluptuoa­sa, foarte feminina si senzuala a modelului nostru.

Ce ai vrut sa evidentiezi?
Am atras astfel atentia si asupra zonei bustului, si datorita decolteului clasic in V. Cu alte cuvinte, un decolteu gra­ti­os si o talie subtire, crede-ma, sunt formula magica a seductiei pentru o femeie! Cum aceasta fusta este o vedeta in sine, in partea de sus se potrivea ceva cat mai simplu – de exemplu, acest tricou negru fara maneci.

Te-ai gandit la un personaj cand ai compus aceasta tinuta?
Din secunda in care am vazut-o, gandul m-a dus la Alba ca Zapada… Dar nu ai neaparat nevoie de pretextul unui eveniment foarte simandicos pentru a purta genul acesta de fusta. Alaturi de un maiou alb din bumbac si de o pereche de balerini – al caror atu indiscutabil este ca sunt comozi –, aceasta fusta face cu usu­rin­ta tran­zitia de la zi la seara. Asa­dar, hainele iti permit sa te joci cu momentele zilei si cu propria identitate.

Vestimentatie: Fusta roz cu imprimeuri Silvia Serban – magazin Idelier Concept Store / Tricou negru cu aplicatii, Burberry – magazin Idelier Concept Store / Plic negru din piele Silvia Serban – magazin Idelier Concept Store / Stilist: Anca Apolozan

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top