Now Reading
Viața după un AVC: îngrijiri de specialitate de la Enayati Hospital

Viața după un AVC: îngrijiri de specialitate de la Enayati Hospital

Revista Psychologies
viața-după-un-avc-îngrijiri-de-specialitate-de-la-enayati-hospital

Efectele pe termen lung ale unui atac vascular cerebral asupra organismului sunt greu de prezis. De regulă, variază în funcție de severitatea evenimentului, regiunea de la nivelul creierului afectată și timpul scurs până la primirea tratamentului necesar. De multe ori, persoanele afectate se confruntă cu probleme fizice precum paraliziile sau senzațiile de amorțeală la nivelul membrelor inferioare sau superioare, dificultățile de mers și problemele de vedere sau deglutiție. La nivel cognitiv, deseori, sunt afectate abilitățile de comunicare, memoria și capacitatea de a lua decizii. Pot apărea și anumite modificări de comportament. [1]

Aceste consecințe pot fi permanente, dar nu întotdeauna. Totul depinde de răspunsul organismului la opțiunile de recuperare medicală puse la dispoziție. Acestea pot contribui la redobândirea anumitor abilități sau adaptarea la anumite deficiențe ireversibile. Din acest motiv, pentru a îmbunătăți calitatea vieții după un AVC este important să ai în vedere îngrijirile de specialitate de la Enayati Hospital.

Ce oferă Enayati Hospital?

Atunci când ai nevoie de servicii de recuperare medicală care pot fi personalizate pentru tratarea unei diversități de afecțiuni, îngrijiri paliative sau servicii medicale de geriatrie, Enayati Hospital este o alegere potrivită. Face parte din Enayati Medical City și își propune să ofere pacienților îngrijiri medicale complete asigurate de o abordare medico-socială a fiecărui caz în parte și aparatură de ultimă generație.

Există inclusiv o secție de îngrijiri paliative dedicată care își propune să asigure o calitate a vieții adecvată persoanelor care suferă de afecțiuni aflate într-un stadiu avansat. Fiecare pacient beneficiază de un tratament complex stabilit și monitorizat de o echipă medicală multidisciplinară. În acest mod se poate asigura atât ameliorarea simptomelor fizice precum durerile sau stările de greață, cât și suportul psihologic și spiritual necesar pentru ca pacientul să-și poată trăi viața cu demnitate chiar și după un atac vascular cerebral grav.

Aceste îngrijiri complexe care pun accentul pe confortul zilnic al persoanei afectate de o anumită boală sunt utile și în cazul pacienților cu cancer, existând inclusiv servicii dedicate de recuperare oncologică. Acestea sunt menite să minimizeze efectele adverse ale tratamentelor de chimioterapie și radioterapie și să ajute pacientul să revină la normalitate după încheierea acestora.

Se asigură servicii complete de recuperare neurologică

Pentru ca viața după AVC să poată fi cât mai bună, Enayati Hospital oferă servicii complete de recuperare neurologică: de la evaluarea asigurată de către medici cu înaltă pregătire profesională la spitalizarea în condiții de cinci stele. Sunt incluse toate terapiile esențiale pentru îmbunătățirea mobilității, echilibrului, coordonării, limbajului și funcțiilor cognitive. Pentru ca rezultatele să fie optime, este important ca programul de recuperare personalizat recomandat să înceapă cât mai repede după producerea AVC-ului.  

Lista de servicii medicale asigurate include ședințe de kinetoterapie, fizioterapie, hidrokinetoterapie și masaj menite să remedieze problemele de mobilitate cu ajutorul anumitor exerciții și proceduri, să diminueze durerile și să contribuie la eliminarea problemelor circulatorii. Echipa medicală include și specialiști în terapie ocupațională, logopezi și psihologi.

Serviciile sunt parțial decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate

Indiferent dacă se optează pentru recuperare medicală cu sau fără internare, îngrijiri paliative sau recuperare oncologică, costurile aferente implică și un decont parțial asigurat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate în baza unei trimiteri medicale.

În cazul spitalizării de zi, care permite pacientului să beneficieze de anumite examinări, investigații și proceduri terapeutice într-un interval de maximum 12 ore, decontul asigurat de CNAS poate fi integral. Trebuie realizată o programare în prealabil și furnizat atât un bilet de trimitere de la medicul specialist sau medicul de familie, cât și un act de identitate.

Calitatea vieții după un accident vascular cerebral poate fi îmbunătățită semnificativ atât din punct de vedere fizic, cât și psihic și spiritual cu ajutorul îngrijirilor de specialitate disponibile în cadrul Enayati Hospital. Acest spital de recuperare medicală, geriatrie și îngrijiri paliative îți pune la dispoziție medici de elită, aparatură modernă performantă și condiții de spitalizare de cinci stele.

Bibliografie:

  1. „Effects of Stroke.” Hopkinsmedicine.org, 22 Dec. 2022, www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/stroke/effects-of-stroke. Accesat la 1 Feb. 2023.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top