Now Reading
Diana Plăcintescu @WEnough: Sincer, nu cred că oricine poate să fie lider

Diana Plăcintescu @WEnough: Sincer, nu cred că oricine poate să fie lider

Revista Psychologies

În procesul de creștere personală și de consolidare a echipei, managerii își asumă un rol multifuncțional, îndeplinind funcțiile de coach, mentor și ghid. Pentru a-și desfășura aceste atribuții cu succes, este crucial să beneficieze de suport în crearea și facilitarea oportunităților de dezvoltare a abilităților esențiale.

Pe 18 Aprilie te așteptăm la Cinemax Veranda Mall, să vezi cum arată transformarea prin ochii unui lider. Îți poți rezerva locul cu codul WE20, cu 20% reducere. Accesează acest link: WEnough

Diana Plăcintescu, Medic dermatolog, speaker la WEnough, consideră că: ”Dacă ar fi ca o persoană să poată să cumuleze toate calitățile de care are nevoie un leader, cred că ar trebui să fie femeie”

Psychologies:  Care sunt primele trei lucruri pe care le-ai preda într-un curs despre leadershipul feminin? De ce?

Diana Plăcintescu: Sincer, nu cred că oricine poate să fie lider.

Trebuie să te cunoști bine pe tine cu bune și rele, iar pentru asta îți trebuie curaj să te privești în față, să îți analizezi punctele tari și punctele slabe cu sinceritate, și nu oricine poate face asta.

Apoi, ar trebui să îți placă să înveți și să te dezvolți, să fii mereu uimit în fața noului și a complexității vieții, să iubești oamenii și să îți placă să te apropii de ei și să îî asculți cu înțelegere și empatie. Nici asta nu este ușor.

Mai trebuie să știi să vorbești fiecăruia pe limba lui, și chiar să ai ceva abilități de influențare, ca să nu spunem manipulare, ca să poți să îl faci pe cel din fața ta să creadă că ideea îi aparține și să i se dedice trup și suflet, iar asta e o artă și un talent special.

Cel mai important mi se pare să ai viziune, să poți distinge întregul fără să uiți detaliile, să poți a vedea fiecare membru al echipei în rolul care i se potrivește cel mai bine dar și să ai capacitatea de a transmite altora aceată viziune, și răbdarea și pasiunea de a-i învăța pe toți ce știi tu, pentru ca în fiecare membru al echipei să fie o mică parte din tine.

Dacă ar fi să rezum în trei cuvinte, aș zice: autocunoaștere, empatie, mentorat.

Dacă ar fi ca o persoană să poată să cumuleze toate calitățile de care are nevoie un leader, cred că ar trebui să fie femeie.

Psychologies: Ce inițiative consideri că sunt esențiale pentru a promova egalitatea de gen în mediul de afaceri și  în leadership?

Diana Plăcintescu: Personal în profesia mea am avut de-a face mai mult cu lideri femei. În plus am primit acasă de mic copil o educație extrem de valorizantă, așa că nu am avut nici un fel de inhibiție și nu am considerat vreodată că un bărbat ar putea fi în mod real șeful meu sau superiorul meu. Iar leaderi autentici bărbați nu prea am întâlnit. Ca atare consider că inițiativele ar trebui să se adreseze mai degrabă femeilor nu bărbaților. Cred că legislativ sunt deja create toate condițiile, trebuie ca femeile să îți depășească inhibițiile și să își asume rolurile de leader dacă se simt pregătite pentru ele.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top