Now Reading
Oana Radu @WEnough: Cum construim un leadership autentic și puternic

Oana Radu @WEnough: Cum construim un leadership autentic și puternic

Revista Psychologies
Oana Radu

Un lider eficient este deschis la feedback și știe cum să-l gestioneze cu delicatețe. Încurajează membrii echipei să-și exprime opinii și se asigură că răspunde cu empatie și precizie. Acesta e drumul pe care ne propunem să îi ducem pe cei care participă la WEnough.

Pe 18 Aprilie te așteptăm la Cinemax Veranda Mall, să vezi cum arată transformarea prin ochii unui lider. Îți poți rezerva locul cu codul WE20, cu 20% reducere. Accesează acest link: WEnough

Despre energia feminină, această forță de neprețuit atât în cadrul echipelor de lucru cât și în sfera personală, vom afla de la Oana Radu, Consultant transformare personală, speaker la WEnough.

Psychologies:  Care sunt primele trei lucruri pe care le-ai preda într-un curs despre leadershipul feminin? De ce?

Oana Radu: consider că ar fi:

1.Intuiția, autenticitatea și conștientizarea Sinelui: Înțelegerea și acceptarea propriei identități, a CINE SUNTEM sunt fundamentale pentru a deveni un lider eficient. Încurajarea femeilor să-și exploreze autenticitatea și să-și folosească INTUIȚIA și puterea personală într-un mod care să le reprezinte pe deplin, este esențială pentru a construi un leadership durabil, care inspiră. Încurajarea femeilor să-și descopere și să-și exploateze propriile valori, pasiuni și viziuni le va ajuta să-și construiască un leadership autentic și puternic.

 2.Echilibrul Energiei Masculine și Feminine, cheia armoniei la birou și acasă: În fiecare ființă umană, există o interacțiune complexă între energiile masculine și feminine. Aceste energii nu sunt exclusive bărbaților sau femeilor, ci reprezintă aspecte fundamentale ale naturii umane, indiferent de gen. Înțelegerea și cultivarea echilibrului dintre aceste două energii pot aduce armonie și succes atât în mediul profesional, cât și în cel personal.

Energia masculină este asociată adesea cu calități precum raționalitatea, puterea, acțiunea și direcționarea. Este o forță activă, concentrată asupra obiectivelor, luând decizii rapide și acționând cu hotărâre. Această energie este esențială în contexte profesionale, unde se cere determinare, rezolvare de probleme și orientare strategică.

Pe de altă parte, energia feminină este caracterizată de aspecte precum intuiția, empatia, receptivitatea și creativitatea.Este o forță pasivă, care observă, ascultă și înțelege subtilitățile relațiilor umane și ale mediului înconjurător. Această energie este de neprețuit atât în cadrul echipelor de lucru, unde comunicarea și colaborarea sunt esențiale, cât și în sfera personală, unde conexiunile autentice și îngrijirea relațiilor sunt prioritare.

3.Mentoratul și sprijinul reciproc: Încurajarea colaborării și mentoratului între femei este esențială în dezvoltarea leadershipului feminin. Crearea unei rețele solide de suport și încurajarea schimbului de experiențe și resurse între femei poate juca un rol crucial în promovarea succesului în carieră și în spargerea barierelor de gen.

Psychologies: Ce inițiative consideri că sunt esențiale pentru a promova egalitatea de gen în mediul de afaceri și  în leadership?

Oana Radu: sunt esentiale urmatoarele:

1.Politici și practici de recrutare și promovare echitabile: Implementarea unor procese de recrutare și promovare bazate exclusiv pe merit și fără discriminare de gen este crucială pentru a asigura oportunități egale pentru toți angajații, indiferent de gen.

 2.Crearea unui mediu de lucru incluziv și diversificat: Promovarea unei culturi organizaționale care să sărbătorească diversitatea și să încurajeze participarea egală a femeilor în toate nivelurile de conducere este esențială pentru a elimina barierele de gen și pentru a asigura un mediu de lucru echitabil și productiv.

 3.Educație și conștientizare: Dezvoltarea unor programe de educație/cursuri și conștientizare care să combată stereotipurile de gen și să promoveze egalitatea în rândul angajaților și în cadrul comunității de afaceri este vitală pentru a schimba mentalități și pentru a crea un mediu de afaceri mai inclusiv și egalitar.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top