Now Reading
Mădălina Ulmeanu @WEnough: Viața personală este fundația pe care construim totul

Mădălina Ulmeanu @WEnough: Viața personală este fundația pe care construim totul

Revista Psychologies
Madalina Ulmeanu

Găsirea unei armonii între viața personală și cea profesională nu este simplă. Deși tot ce trebuie să faci este să-ți acorzi timp în mod egal atât pentru aspectele personale, cât și pentru cele profesionale, în practică, ne putem confrunta cu dificultăți în stabilirea acestui echilibru.

Pe 18 Aprilie te așteptăm la Cinemax Veranda Mall, să vezi cum arată transformarea prin ochii unui lider. Îți poți rezerva locul cu codul WE20, cu 20% reducere. Accesează acest link: WEnough

Mădălina Ulmeanu, Director General Natural Paris, Fitoterapeut & Aromaterapeut, licențiată la Facultatea de Medicină Sorbona-Paris Nord, (www.madalinaulmeanu.ro)  Fondatoarea Natural Paris (www.naturalparis.ro), speaker la WEnough, subliniază importanța echilibrului între viața profesională și viața personală.

Psychologies:  Care sunt primele trei lucruri pe care le-ai preda într-un curs despre leadershipul feminin? De ce?

Mădălina Ulmeanu: Primul lucru pe care l-aș preda într-un curs despre leadership feminin ar fi să induc femeilor mentalitatea în care învățarea continuă să fie o prioritate. De ce ? Pentru ca atunci când se întâmplă ceva pe piața muncii, o femeie sa fie adaptabilă și pregătită pentru o eventuală reconversie profesională (oricum din experiență, femeile sunt mult mai adaptabile decât bărbații) 

Un al doilea lucru: femeile să fie familiarizate cu ultimele lucruri și  tendințe despre tehnologie, inteligența artificială și să aibă Tech Skills. De ce ? Pentru a fi pregătite să facă față schimbărilor de pe piața muncii, să fie la curent cu tot ce se întâmplă și să fie capabile să inoveze, să se reinventeze.

Al treilea lucru extrem de important, după părerea mea, pe care l-aș preda : echilibrul/prioritizarea vieții personale deoarece viața personală este fundația pe care construim totul. Dacă nu ești bine în viața personală, nu poți performa nici în viața profesională. De aceea femeile ar trebui să-și aloce și să-și dedice o parte importantă de timp pentru ele (pe lângă familie, copii, treburi casnice, etc)

Psychologies: Ce inițiative consideri că sunt esențiale pentru a promova egalitatea de gen în mediul de afaceri și  în leadership?

Mădălina Ulmeanu: Este important ca HR-ul să aibă ochiul format și să știe care este politica de diversitate în cadrul companiei.

Ca și inițiative pe care le-aș lua: să nu existe discriminare, să existe salarii egale pentru femei și bărbați și oportunități de promovare egale pentru toți. 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top