Now Reading
Kayak Challenge: o nouă competiție dedicată exclusiv sportivilor amatori

Kayak Challenge: o nouă competiție dedicată exclusiv sportivilor amatori

Revista Psychologies
kayak-challenge-o-nouă-competiție-dedicată-exclusiv-sportivilor-amatori

Clubul Kayak Champions a deschis înscrierile pentru o nouă competiție, deschisă exclusiv sportivilor amatori de caiac, Stand Up Paddle sau dragon boat: Kayak Challenge Family & Friends. Pe 15 octombrie, pe lacul Titan din parcul Alexandru Ioan Cuza, București, sunt așteptați toți cei care vor să își încerce puterile în cursele de viteză, de tehnică sau în probele de forță. Competiția include și curse distractive, pentru familii sau pentru căței, în caiace duble.

Kayak Challenge Family & Friends aduce, în premieră pentru România, proba Dragon Tug of War, în care 2 echipe de 6 persoane vor concura una împotriva celeilalte, în cadrul aceleiași bărci.

Evenimentul include 9 categorii de concurs:

  1. Caiac tură scurtă, 200 m (feminin și masculin) – taxă de înscriere 60 lei;
  2. Caiac tură lungă, 1000 m (feminin și masculin) – taxă de înscriere 100 lei;
  3. Ștafetă, 400 m (200 m fiecare), echipă mixtă de 2 persoane – taxă de înscriere 120 lei/ echipă;
  4. Caiac dublu family, 200 m – taxă de înscriere 120 lei/ echipă de 2 membri. Pot participa 2 membri din familie, în orice combinație: soț – soție, părinte – copil de minim 4 ani, bunic – nepot etc;
  5. Caiac dublu căței, 200 m – taxă de înscriere 100 lei/ echipă om – câine;
  6. Stand UP Paddle, 200 m (feminin și masculin) – taxă de înscriere 60 lei;
  7. Slalom caiac polo pentru copii, traseu cu obstacole, 100 m – taxă de înscriere 60 lei
  8. Dragon tug of war, echipă de 6 persoane (amatori mixt & profesioniști mixt) – taxă de înscriere 300 lei/ echipă;
  9. Eskimoroll, 5 eskimo contra timp – taxă de înscriere 60 lei.

Formularul de înscriere, regulamentul și programul se găsesc pe pagina competiției, aici.

Concurenții care nu au propriul caiac sau placă SUP, pentru probele individuale de caiac sau Stand Up Paddle, pot închiria echipamentul de la club, pentru suma de 30 lei/ persoană.

Toti participanții vor putea participa la o tombolă cu premii surpriză din partea partenerilor.

Caiac-Canoe este un grup de sporturi nautice care se practică cu ambarcaţiuni uşoare, ce folosesc diferite tipuri de vâsle nefixate. Caiacul este un sport care dezvoltă echilibrul, forța, îndemânarea, capacitatea de efort și atenția distributivă. Dragon Boat este o barcă lungă de 12 metri, în care vâslesc 10 sau 20 de persoane, coordonate de un toboșar și ghidate de un cârmaci. Este un sport de echipă care dezvoltă echilibrul, forța, îndemânarea, sincronizarea și atenția distributivă.

Partenerii competiției sunt: Qi Cosmetics, Maxi Pet și Inspirel.ro

Înființat în anul 2017, Kayak Champions (ACS Nautic Titanii) este primul club sportiv de caiac – canoe din București care se adresează în egală măsură copiilor și adulților.

Sub îndrumarea unor antrenori calificați, cu experiență internațională, se pot practica mai multe sporturi nautice la nivel de agrement sau competițional. Este vorba despre caiac sprint, disciplina olimpică a acestui sport, dar și caiac polo, caiac de tură, stand up paddle sau dragon boat.

Clubul a organizat numeroase evenimente sportive printre care cantonamentul de pregătire al echipei naționale de caiac-canoe care a participat în anul 2018 la Youth Olympic Games, primul meci internațional de caiac polo din România susținut în compania echipei Mari Britanii, Turneul internațional de caiac polo București 2019 în compania echipei Israelului, Cupa Titan sau Cupa Danubius.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top