Now Reading
Pe 17 iunie, aleargă prin București la apus, la BCR Bucharest 10K GRAND PRIX

Pe 17 iunie, aleargă prin București la apus, la BCR Bucharest 10K GRAND PRIX

Revista Psychologies
pe-17-iunie-aleargă-prin-bucurești-la-apus-la-bcr-bucharest-10k-grand-prix

Sâmbătă, 17 iunie, capitala va găzdui prima ediție a BCR Bucharest 10K GRAND PRIX, cel mai nou eveniment  RunInBucharest, ca parte a trilogiei celor mai importante evenimente stradale din România.

BCR Bucharest 10K GRAND PRIX singurul eveniment de 10 km & 5 km din România (și unul dintre puținele din Europa) care se desfășoară la apus, fiind dedicat atât alergătorilor profesioniști, cât și celor amatori.

Evenimentul reunește două curse de alergare competitive, de 5 km și 10 km. Startul pentru 5 km se va da la 19.10, urmând ca la 20.40 să aibă loc startul pentru 10 km. Starturile pentru alergătorii cu abilități speciale vor avea loc după cum urmează: pentru 5 km se va da la ora 19.00, urmând ca la 20.30 să să aibă loc cel pentru 10 km.

Traseul începe în Piața Constituției, parcurge Bulevardul Unirii, cuprinde unele dintre cele mai emblematice repere ale capitalei, printre care Piața Alba Iulia, Bulevardul Decebal, Piața Muncii, și se încheie în Piața Constituției.

Te poți înscrie:

  • online până pe 13 iunie aici: bucuresti10km.ro
  • în cadrul SportExpo în Piața Constituției, în limita locurilor disponibile, începând de vineri, 16 iunie, în intervalul orar 16.00 – 21.00

RunInBucharest, organizatorul evenimentului, anunță câteva informații importante pentru toți participanții:

  • sunt așteptați 4000 de alergători la BCR Bucharest 10K GRAND PRIX;
  • pentru a putea participa la una dintre cursele evenimentului, alergătorii trebuie să aibă cel puțin 18 ani împliniți în ziua cursei pentru cursa de 10 km și 16 ani pentru cursa de 5 km;
  • kiturile de concurs pot fi ridicate în cadrul SportExpo, în Piața Constituției, începând de vineri, 16 iunie, în intervalul orar 16.00 – 21.00;
  • înscrierea se transformă în distracție pentru alergătorii Bucharest 10k Grand Prix care vor primi în kituri un voucher valoric pe care îl vor folosi la achiziționarea abonamentului pentru accesul în cadrul Electric Castle. Îndrăgitul festival va avea loc în perioada 19– 23 iulie 2023, pe domeniul Banffy din Bonțida, județul Cluj.
  • SportExpo este o destinație populară pentru alergători, sponsori și până la 8.000 de vizitatori și pasionați de sport. Situat în Piața Constituției, este locul de unde îți poți ridica kitul de concurs și pentru a te întâlni cu expozanți importanți din industria fitness, well-being și alergare;
  • în cadrul SportExpo va avea loc Eat & Meet, zona de food și relaxare atât pentru alergători cât și pentru suporteri;
  • aproximativ 100 de voluntari se vor afla pe traseele curselor (inclusiv la punctele de start & finish), în ziua evenimentului;
  • pe traseu vor fi 6 puncte de entertainment și 1 punct de hidratare.

BCR Bucharest 10K GRAND PRIX reprezintă o experiență unică de alergare în România, combinând alergarea cu o atmosferă de festival, numai bună pentru începutul verii. Pe parcursul zilei de sâmbătă, alergătorii și spectatorii sunt așteptati în Piața Constituției cu două momente incendiare: o sesiune de #MuzicaAia by Radio ZU feat. DJ Razz și, după finish, un concert susținut de Zdob & Zdub.

Participanții la BCR Bucharest 10K GRAND PRIX vor primi albume foto personalizate. Albumele sunt oferite de BCR tuturor alergătorilor și vor putea fi descărcate de pe site-ul evenimentului.

Traseele pentru toate cursele au startul în centrul Bucureștiului, în Piața Constituției, iar hărțile sunt disponibile pe site-ul www.bucuresti10km.ro.

Sponsori ai Bucharest 10k Grand Prix: BCR – Sponsor Oficial, ASICS – Partener Tehnic și tricoul oficial al evenimentului, Autonom – Partener Mobilitate, Mega Image – Refreshment Partner, ZuzuFit, Decathlon, GoldNutrition – Isotonicul Oficial, Regina Maria, World Class, Izvorul Minunilor – Apa Oficială.

Parteneri media: Radio ZU – Official Radio Station, TVR – Official Media Partner, Gazeta Sporturilor, MediaTRUST.

Parteneri instituționali: Primăria Municipiului București, CTMB – Centrul pentru Tineret al Municipiului București, Primăria Sector 5, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Ministerul de Interne, Federația Română de Atletism,

ONG-uri partenere: N-AVEM SÂNGE, United Way, Hospice Casa Speranțe, Salvați Copiii.

RunInBucharest este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găduiesc anual astfel de competiții. Toate competițiile #RunInBucharest sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și World Athletics (Federația Internațională de Atletism).

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top