Now Reading
Debut spectaculos pentru BCR Bucharest 10K GRAND PRIX

Debut spectaculos pentru BCR Bucharest 10K GRAND PRIX

Revista Psychologies
debut-spectaculos-pentru-bcr-bucharest-10k-grand-prix

3900 de iubitori ai alergării de seară au luat startul din Piața Constituției, la cele două probe, de 5 km și 10 km!

A fost apus, a fost cald, au fost tei înmiresmați, au fost vreo două furtuni, alergare în viteză, multă pasiune și energie și mai ales bucurie de viață cât cuprinde!

Participanții la cele două curse individuale ale evenimentului au luat startul din Piața Constituției, într-o atmosferă sportivă și festivă, reușind să-și atingă obiectivele în ciuda vremii capricioase.

BCR Bucharest 10K GRAND PRIX a debutat sâmbătă, 17 iunie, în condiții meteorologice intense, fiind primul eveniment urban de alergare la apus din România și CEE.

Au participat alergători profesioniști și mai ales mulți amatori, dornici să guste farmecul serii pe cele mai înmiresmate străzi, deoarece în București sezonul teiului este în toi! Aromaterapia a contribuit la starea generală de bună dispoziție, așa că, pe picioare și în pas alergător sau în scaun pe rotile, toți participanții au confirmat pe deplin sloganul organizatorului Bucharest Running Club #RunInBucharest: #cityofjoy #cityofrunning

La proba de 10 km feminin, primele trei câștigătoare sunt: Feliciana Jepkosgei (Kenya) cu timpul 0:32:50, urmată de Adela Dumitrescu (România) 0:34:57și Ilaria Sabbatini (Italia) 0:35:22.

La proba de 10 km masculin, primii 3 câștigători sunt din România: Andrei Rusu înregistrând timpul 0:29:58, urmat de către Laviniu Chiș 0:30:34 și Alex Corneschi cronometrat cu 0:30:38. În cadrul probei 10 km scaune rulante, podiumul este format din câștigătorii români Costin Viorel Comșa cu timpul 0:20:01 la masculin și Crina Țugui 0:45:17 la proba feminin.

La proba de 5 km masculin, primii 3 câștigători sunt românii: Marius Ionescu 00:15:25 situându-se pe primul loc, Cristian Luțic cu timpul 00:15:45 și Andrei Cucolea cu 00:16:13.

La proba de 5 km feminin, primele trei câștigătoare sunt: pe primul loc Roxana Sion a înregistrat 00:19:56, Andreea Corina Lăcriceanu-Bratu pe locul doi cu 00:21:30 și Cristina Andreea Neagu cu timpul 00:21:39 situându-se pe locul al treilea. În cadrul probei 5 km scaune rulante, câștigătorul este Stelică Mătreață cu timpul 00:34:15.

O serie de activități au fost plănuite în cadrul Sport Expo, food trucks, zone de relaxare, surprize și premii din partea partenerilor și sponsorilor. Prestațiile lui DJ Popoviciu și concertul trupei Zbob și Zdub au celebrat efortul alergătorilor.

Participanții la BCR Bucharest 10K GRAND PRIX vor primi albume foto personalizate. Albumele sunt oferite de BCR tuturor alergătorilor și vor putea fi descărcate de pe site-ul evenimentului, începând cu marți, 20 iunie.

Sponsori ai Bucharest 10k Grand Prix: BCR – Sponsor Oficial, ASICS – Partener Tehnic și tricoul oficial al evenimentului, Autonom – Partener Mobilitate, Mega Image – Refreshment Partner, ZuzuFit, Decathlon, GoldNutrition – Isotonicul Oficial, Regina Maria, World Class, Izvorul Minunilor – Apa Oficială.

Parteneri media: Radio ZU – Official Radio Station, TVR – Official Media Partner, Gazeta Sporturilor, MediaTRUST

Parteneri instituționali: Primăria Municipiului București, CTMB – Centrul pentru Tineret al Municipiului București, Primăria Sector 5, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Ministerul de Interne, Federația Română de Atletism

ONG-uri partenere: N-AVEM SÂNGE, United Way, Hospice Casa Speranțe, Salvați Copiii.

Despre RunInBucharest

RunInBucharest este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găduiesc anual astfel de competiții. Toate competițiile #RunInBucharest sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și World Athletics (Federația Internațională de Atletism). RunInBucharest a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică, iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de peste 100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate. RunInBucharest a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în România – www.voluntarinsport.ro. Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti21km.ro, www.bucuresti10km.ro  www.bucharest-marathon.com, www.voluntarinsport.ro, www.runinbucharest.com. Paginile oficiale social media: FB/Bucharest21km; Bucharest10km; BucharestMarathon; BucharestRuningClub; VoluntarInSport; #RunInBucharest . IG runinbucharest;bucharest_half_marathon; bucharest_10k_grandprix ; Bucharest_marathon

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top