Now Reading
Lansarea Barometrului de Consum Cultural 2022

Lansarea Barometrului de Consum Cultural 2022

Revista Psychologies
Invitatie Barometru cultural

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) vă invită cu drag  la evenimentul de lansare a publicației „Barometrul de Consum Cultural 2022: Participare culturală și perspective democratice”. Această lansare specială va avea loc duminică, 29 octombrie 2023, la ora 11:00, în incinta ARCUB – Sala Coloanelor (Hanul Gabroveni, str. Lipscani nr. 84 – 90), ca parte a prestigiosului Festival Național de Teatru.

Coordonat de conf. univ. dr. Carmen Croitoru (Director General INCFC) și dr. Anda Becuț Marinescu (Director de Cercetare INCFC), împreună cu distinși colaboratori precum prof. univ. dr. Aura Corbeanu (Vicepreședinte UNITER), prof. univ. dr. Andrei Țăranu (Prodecan, Facultatea de Științe Politice, SNSPA și analist politic) și Dan Jurcan (Director de Cercetare IRES), evenimentul va oferi o prezentare a rezultatelor cheie ale Barometrului, cu o concentrare deosebită asupra conexiunii dintre valorile culturale, calitatea educației și principiile democratice la nivelul societății.

Aflat la cea de-a 18-a ediție, acest studiu amplu, care analizează practicile culturale ale consumatorilor la nivel național,revine după o pauză de trei ani, datorată impactului social și economic al pandemiei de COVID-19. În această perioadă, a fost înlocuit cu studii care au evaluat tendințele de participare.

Barometrul de Consum Cultural 2022 examinează schimbările înregistrate în privința obiceiurilor de consum cultural, punând accent pe particularitățile acestuia în rândul tinerilor, și investighează, pentru prima dată în România, legătura dintre sfera culturală și democrație. Pe lângă aceasta, studiul subliniază necesitatea dezvoltării de programe educaționale culturale și importanța creării unor măsuri care să urmeze un model de dezvoltare comunitară prin intermediul culturii.

În acest context, sperăm să acceptați invitația de a participa la evenimentul de lansare.

Pentru confirmarea prezenței dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați până vineri, 27 octombrie 2023, la adresa de e-mail [email protected].

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top