Now Reading
Festivalul SoNoRo: concert la Palatul Bragadiru și evenimente în București până pe 5 noiembrie

Festivalul SoNoRo: concert la Palatul Bragadiru și evenimente în București până pe 5 noiembrie

Revista Psychologies
Janoska-Ensemble

Festivalul SoNoRo, recunoscut pentru nonconformism și inovație, începe astăzi, 27 octombrie 2023, ora 19:30, cu un concert captivant ce va avea loc la Palatul Bragadiru. Ansamblul Janoska, compus din patru muzicieni de prestigiu, recunoscuți pentru abilitățile lor de improvizație, va urca pe scenă. Acești artiști: Deutsche Grammophon, frații Ondrej și Roman Janoska la vioară, František Janoska la pian și Julius Darvas la contrabas, au în comun o tradiție muzicală ce se întinde pe șapte generații.Vizual-general_Festivalul-SoNoRo-2023

Ajunsă la a 18-a ediție, festivalul se desfășoară în București între 27 octombrie și 5 noiembrie, apoi continuă la Cluj între 6 și 12 noiembrie 2023. Tema din acest an, denumită „On the Couch,” se inspiră din efervescența culturală a Vienei la sfârșitul secolului 19 și începutul secolului 20, precum și din dezvoltarea disciplinelor psihanalitice.

Publicul va avea ocazia să se bucure de un program care include în proporție de 70% lucrări noi pentru festival, iar mulți dintre aceștia vor putea fi ascultați pentru prima dată în România. Festivalul se va desfășura în diverse locații precum Sala Radio, Ateneul Român, Muzeul Național de Artă al României (în Sufrageria Regală și în Sala Auditorium), dar și în spații neconvenționale precum Teatrul Recul sau Clubul Expirat.

Festivalul SoNoRo este recunoscut pentru abordarea sa multidisciplinară, astfel că în această ediție sunt programate două concerte care includ și vizitarea muzeelor în care au loc – Muzeul de Artă Recentă/MARe, cu expoziția Efectul Picasso, și Muzeul Național de Artă Contemporană, cu un tur ghidat.

În Cluj-Napoca, patru dintre cele șapte concerte vor avea loc în locații noi, precum Casino – Centrul de Cultură Urbană, Biserica Evanghelică-Luterană, Cinema ARTA și Meron Roastery. Celelalte trei concerte vor reveni în locații cunoscute: Casa Boema, Colegiul Academic – Sala Auditorium Maximum al Universității Babeș-Bolyai și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

O noutate în programul acestei ediții o reprezintă seria de evenimente SoNoRo TALKS – ON THE COUCH. Cele patru evenimente (două în București și două în Cluj-Napoca) vor aborda teme intrigante și vor avea invitați reputați.

Prin intermediul primei teme, „Muzica, marea evadare,” publicul va călători în timp pentru a explora modul în care muzica a fost întotdeauna prezentă în relația umanității cu emoțiile și vindecarea. Al doilea subiect, intitulat „Cea de-a treia nebunie – despre inspirație,” se bazează pe ideea că inspirația și muzica au fost mereu în strânsă legătură, de la filozofie și poezie la compozitori și ascultători. De-a lungul discuțiilor, se vor explora modul în care muzica influențează emoțiile și starea de spirit a oamenilor.

Muzicieni de renume internațional vor participa la festival, oferind publicului șansa de a experimenta muzica de cameră la cel mai înalt nivel. Programul complet al festivalului SoNoRo 18 – On the Couch poate fi găsit pe site-ul oficial al evenimentului:

http://www.sonoro.org/

Biletele pentru Festivalul SoNoRo pot fi achiziționate online, iar studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%. Fii pregătit pentru o experiență muzicală captivantă și explorarea unor teme complexe într-un cadru inedit.

Facebook: https://www.facebook.com/festivalulSoNoRo

Instagram: https://www.instagram.com/sonorofestival/

Youtube: http://bit.ly/SoNoRo_Festival

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top