Now Reading
Se lichidează colecția româno-franceză de vinuri a unui restaurant bucureștean

Se lichidează colecția româno-franceză de vinuri a unui restaurant bucureștean

Revista Psychologies

Bucureștiul se pregătește să guste din comoara româno-franceză a vinurilor rare. Importante vinuri, dedicate pivnițelor colecționarilor rafinați, ce provin din lichidarea colecției româno-franceze a proprietarului unui celebru restaurant bucureștean sunt scoase la vânzare săptămâna viitoare, miercuri, 1 noiembrie, în cadrul Licitației unei Colecții de Vinuri și Șampanii Importante.

Colecția este una impresionantă, cu vinuri rare, de calitate excepțională și cu istorii fascinante, adunate de-a lungul mai multor decenii, și care reflectă pasiunea și dedicația proprietarului pentru vinul fin. Colecția reunește unele dintre cele mai cunoscute etichete din regiunile viticole celebre din Franța, renumite pentru rafinamentul și complexitatea lor, precum Château Lafite Rothschild și Château Margaux.

O apariție impresionantă, în licitația din 1 noiembrie, este lotul „Caisse Duclot Collection” – o cutie de colecție exclusivistă, produsă în ediție limitată, care conține cele mai prestigioase vinuri din Bordeaux – Château Ausone, Château Cheval Blanc, Château Haut-Brion, Château Lafite Rothschild, Château La Mission Haut-Brion, Château Margaux, Château Mouton Rothschild Petrus și Château d’Yquem. Lotul din licitație conține 9 sticle și are prețul de pornire de 9.000 de euro.

Un alt lot deosebit din licitație este format din 6 sticle de vin Château Mouton Rothschild

– un nume de legendă în lumea vinurilor. Acest vin de excepție, din 2009, provine din regiunea Bordeaux a Franței și are prețul de pornire de 3.900 de euro. O altă bijuterie a vinurilor, vechi din 1975, este exemplarul Château Lafite Rothschild, Pauillac Premier Grand Cru Classe, care are în licitație prețul de pornire de 500 de euro. Château Petrus este considerat unul dintre cele mai

prestigioase vinuri din întreaga lume, iar în cadrul licitației din 1 noiembrie își fac

apariția două sticle rare, ce datează din 1970 și 1970. Ediția din 1970 a acestui vin reprezintă un adevărat simbol al calității și rafinamentului, iar sticla din licitație, cu prețul de pornire de 1.000 de euro, rămâne un punct de referință în lumea vinurilor fine.

 

Cele 154 loturi de vin și șampanie, totalizând cca. 1500 de sticle, sunt scoase la licitație pentru prețuri de pornire reprezentând 30-50% din prețul pieței internaționale de vinuri, oferind un stoc accesibil de aprovizionare restaurantelor de mare ținută, colecționarilor pricepuți ori investitorilor educați.

Selecția specială de vinuri și șampanii importante este păstrată în crama de la Palatul Cesianu-Racoviță și poate fi vizitată până săptămâna viitoare, miercuri, 1 noiembrie, iar atunci licitată online pe platforma Artmark Live sau fizic în sala de licitație.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top