Now Reading
Concert Gustav Mahler: Seară muzicală vieneneză cu Liviu Holender

Concert Gustav Mahler: Seară muzicală vieneneză cu Liviu Holender

Revista Psychologies
Poster-orizontal-27.10.2023-Strauss-Mahler-scaled.webp

Orchestra Națională Radio vă invită la un concert excepțional cu baritonul austriac Liviu Holender

În data de 27 octombrie 2023, de la ora 19:00, Orchestra Națională Radio vă așteaptă la un eveniment muzical memorabil inspirat de peisajul sonor vienez. Baritonul austriac Liviu Holender, absolvent al Universității de Muzică din Viena, va aduce în fața publicului ciclul binecunoscut de lieduri semnat de Gustav Mahler. Acest ciclu, intitulat „Lieder eines fahrenden Gesellen” (Cântecele unui ucenic călător), cuprinde creații muzicale ale lui Mahler, acompaniate de versuri influențate de colecția de poezii populare germane „Des Knaben Wunderhorn” (Cornul fermecat al băiatului), o sursă de inspirație semnificativă pentru compozitor.Liviu-Holender-

Liviu Holender, solist al Operei din Frankfurt, se bucură de o carieră internațională impresionantă, având apariții pe scene prestigioase precum Scala din Milano, Teatro del Maggio Musicale din Florența, Teatro Carlo Felice din Genova, Opera Națională Letonă din Riga și Opera Națională Croată din Zagreb, pentru a numi doar câteva.

Dirijat de celebrul dirijor vienez Sascha Goetzel, fost violonist al Filarmonicii din Viena și actualul director muzical al Orchestre National des Pays de la Loire (Franța) și al Orchestrei Naționale de Tineret a Canadei, programul serii va debuta cu poemul simfonic „Don Juan” de Richard Strauss. Această lucrare, concepută la vârsta de doar 24 de ani, a reprezentat un succes semnificativ în cariera lui Strauss.SASCHA-Goetzel_

Serata se va încheia cu interpretarea Simfoniei nr. 5 a lui Ceaikovski, dirijată de Sascha Goetzel, un dirijor carismatic cu prezență puternică pe podium, care s-a evidențiat în calitate de director muzical al Orchestrei Filarmonicii Borusan din Istanbul, precum și în colaborări cu ansambluri de prestigiu, printre care Orchestra Simfonică din München, Orchestra Filarmonicii din Londra și Orchestra Simfonică Radio din Viena.

Concertul, care va avea loc la Sala Radio, va fi transmis în direct la Radio România Cultural și Radio România Muzical. Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a Sălii Radio sau online pe platformele entertix.ro și myticket.ro, precum și în librăriile Cărturești.

Alăturați-vă acestei călătorii muzicale de excepție în inima muzicii vieneze și savurați interpretarea impresionantă a lui Gustav Mahler de către Liviu Holender, sub bagheta talentatului Sascha Goetzel.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical – și LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio.  Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top