Now Reading
„Zonele Albastre” ale României: unde trăiești peste 100 de ani

„Zonele Albastre” ale României: unde trăiești peste 100 de ani

Revista Psychologies

Descoperă „Zonele Albastre” ale României și secretul longevității. Județul Vâlcea – un exemplu de „zonă albastră” în devenire.

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lansează un proiect-premieră

Inspirat de conceptul „zonele albastre” – regiuni ale lumii unde oamenii trăiesc mai mult și mai sănătos – proiectul „Zonele albastre ale longevității în România”, derulat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, își propune să aducă această viziune pe meleagurile românești.

Colaborarea cu Romanian Society of Lifestyle Medicine în cadrul acestui proiect urmărește nu doar identificarea și documentarea comunităților cu o speranță de viață îndelungată, dar și înțelegerea și replicarea factorilor care contribuie la acest succes.

Un mediu propice pentru sănătate

Județul Vâlcea, cunoscut pentru apele sale termale și peisajele sale pitorești, este acum în centrul atenției ca exemplu de „zonă albastră” în devenire. Aici, Ion Ciocan, un senior de 111 ani și al doilea cel mai bătrân cetățean al Europei, este mărturia vie a beneficiilor unui stil de viață echilibrat. Înconjurat de natură și susținut de o comunitate care valorizează tradițiile și ritmurile naturale ale vieții, Ion și consătenii săi demonstrează că longevitatea este accesibilă și în România.

Valorificarea tradițiilor pentru un viitor sănătos

Proiectul Senatului Științific aduce în ecuație expertiza medicală și o abordare științifică, pentru a analiza și a implementa cele mai bune practici din zonele albastre globale. De la dieta mediteraneană la importanța mișcării și a relațiilor sociale, fiecare aspect al stilului de viață este examinat pentru a crea un model sustenabil și adaptabil la specificul românesc

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top