Now Reading
Animal tropical

Animal tropical

Revista Psychologies
Autor: Pedro Juan Gutierrez
Editura: Trei, 2009

V-a placut Trilogie murdara la Havana? Daca da, atunci pregatiti-va pentru noi aventuri in noptile incinse ale Havanei… Animal tropical este cartea mai multor povestiri ce se contopesc intr-una singura: aceea a unui barbat boem si chinuit.

Animal tropical, Pedro Juan Gutierrez, editura Trei

V-a placut „Trilogie murdara la Havana”? Daca da, atunci pregatiti-va pentru noi aventuri in noptile incinse ale Havanei… „Animal tropical” este cartea mai multor povestiri ce se contopesc intr-una singura: aceea a unui barbat boem si chinuit.

Pedro Juan, personajul mitic din romanul Trilogie murdara la Havana, revine aici dupa ceva timp. Acum, in varsta de 50 de ani, incearca sa scrie un roman, dar nu are curajul de a-l incepe. Isi dedica timpul picturii si scrisului, dar continua sa fie aceeasi haimana fara scrupule, ce se lasa condusa de propriile sale principii etice pe care le aplica in functie de circumstante si nevoi. In viata lui apar doua femei complet diferite. Nu neaparat si doua iubiri…

Una este Agneta, o suedeza de patruzeci de ani, careia ii bulverseaza viata aseptica si calculata milimetric.Cealalta este Gloria, si ea o haimana din cartieul Centro Habana, vecina lui de la etajul de mai jos: o mulatra de treizeci de ani, cu o excesiva experienta de viatasi o filosofie proprie asupra acesteia. O lama la fel de taioasa ca si Pedro Juan. Una dintre dorintele acestuia din urma este ca Gloria sa dea uitarii adevarata ei vocatie: cea de balerina in cabaretul Palermo, un loc meschin si vulgar situat in centrul Havanei.

Scris in acelasi ritm vertiginos si exasperant ce caracterizeaza proza lui Pedro Juan Gutierrez, Animal Tropical permite la fiecare noua lectura descoperirra si altor povesti ce cladesc un labirint subteran, ascuns cu desavarsit mestesug in urzeala compacta a romanului.

Animal tropical
Autor: Pedro Juan Gutierrez
Traducere din spaniola si note de Ana Maria Tamas
Colectia Eroscop
Nr. de pagini: 424
Pret: 39,00 lei

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top