Now Reading
Buddha din suburbie

Buddha din suburbie

Revista Psychologies
Autor: Hanif Kureishi
Editura: Humanitas, 2007

Ce se intampla in viata unui pusti anglo-indian daca acesta isi traieste adolescenta in plina epoca hippie? Simplu, are parte de droguri, sex, arome de santal si multa confuzie. Pe scurt, acesta e romanul scris de Hanif Kureishi, reeditat la Humanitas.Buddha din suburbie, Hanif Kureishi, Humanitas
Ce se intampla in viata unui pusti anglo-indian daca acesta isi traieste adolescenta in plina epoca hippie? Simplu, are parte de droguri, sex, arome de santal si multa confuzie. Pe scurt, acesta e romanul scris de Hanif Kureishi, reeditat la Humanitas.

De sub condeiul lui Kureishi au mai iesit perle de autentic umor englezesc, asa cum sunt si cele din Venus, devenit film (propus la Oscar) cu Peter O’Toole si Jodie Whittaker in rolurile principale. Cu umor scrobit, Kureishi descrie suburbiile Londrei, salas al indienilor ce dau zonei aerul de Bollywood.

Karim, narator si personaj principal, isi povesteste experientele bisexuale. Tatal lui tine predici despre mantuire si puritate dar isi ia o amanta si isi paraseste familia. Karim se emancipeaza, are o scurta perioada punk, debuteaza in teatru in rolul lui Mowgli si rapid, pentru talentul incontestabil de a juca machiat cu crema de ghete, primeste un rol intr-o piesa de Moliere

La fel ca in Venus, Kureishi isi iubeste si isi dispre­tuieste personajele. Dar compasiunea e mai puternica. In Venus, Maurice e un octogenar pitoresc si tragic. In Buddha din suburbie si Karim si familia lui, dincolo de imoralitatea lor, de comicul situatiilor si de lipsa de sens a propriilor actiuni, sunt fiinte pandite mereu de spectrul discriminarii rasiale, singu­ratatii, ignorantei si inadaptarii..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top