Now Reading
De ce m-am intors in Romania

De ce m-am intors in Romania

Revista Psychologies
Autor: Sandra Pralong, coordonator
Editura:

Principesa Margareta a Romaniei, Neagu Djuvara, Gheorghe Zamfir, Mariana Nicolesco, Mihaela Mihai ne vorbesc despre curaj, idealism, optimism in volumul „De ce m-am intors in Romania”. Aflati povestile unor romani celebri care s-au intors in tara si de ce au ales sa traiasca in Romania.

De ce m-am intors in Romania, Sandra Pralong, Editura Polirom


Principesa Margareta a Romaniei, Neagu Djuvara, Gheorghe Zamfir, Mariana Nicolesco, Mihaela Mihai ne vorbesc despre curaj, idealism, optimism in volumul „De ce m-am intors in Romania”.

Aflati povestile unor romani celebri care s-au intors in tara si de ce au ales sa traiasca in Romania.

La editura Polirom va aparea in curind volumul De ce m-am intors in Romania coordonat de Sandra Pralong. Printre cei care semneaza textele din volum se numara Sorin Alexandrescu, Ion Vianu, Mihaela Mihai, Leonard Doroftei, Dinu Zamfirescu, Gheorghe Zamfir, Principesa Margareta a Romaniei, Irina Cajal, Radu Gabrea, Mariana Nicolesco, Dan Chisu, Neagu Djuvara.

Volumul De ce m-am intors in Romania va fi lansat la Tirgul de carte Bookfest (Complexul Romexpo, pavilionul 15, la standul editurilor Polirom si Cartea Romaneasca) duminica, 13 iunie, la ora 11.30 in prezenta autorilor.

Imaginea romanilor despre tarile din Vest este aproape exclusiv pozitiva, lucru confirmat de numeroase sondaje. Si totusi, mii dintre ei, care ar putea avea cariere stralucite in strainatate, decid sa revina si sa traiasca in Romania. Care sint diferentele dintre „aici” si „acolo” si ce putem invata din experienta celor care au ales sa se intoarca? Opiniile unor romani nu de putine ori celebri cu privire la viata in strainatate alterneaza permanent cu perceptia pe care acestia o au asupra tarii lor si a destinului ei, intr-un incitant volum ce izbuteste sa puna fata in fata realitatile autohtone si straine.

Declaratia Sandrei Pralong

Mi-as dori ca, printre rinduri, aceasta carte sa ne imbie sa ne „indragostim din nou de Romania!”. Stiu ca, in ultimul timp, a devenit de bonton mai curind sa ne denigram tara, dar cred ca, atunci cand o privim prin ochii unor oameni de succes care au ales sa se intoarca si sa traiasca aici, putem redobindi acea stare de iubire. Chiar daca unii dintre autorii paginilor nu sint tocmai blinzi cu ce au gasit acasa in Romania, citind povestea fiecaruia descoperim noi motive (si maniere) de a o iubi, de a o parasi si, in final, de a reveni totusi la ea…

Sandra Pralong

Sandra Pralong, fost consilier al presedintelui Emil Constantinescu pe Relatia cu Romanii de Pretutindeni, in prezent presedintele Fundatiei SynergEtica.
–  Este membru in conducerea a numeroase fundatii si asociatii internationale.
–  Studii comerciale (Elvetia), de relatii internationale si stiinte politice (SUA).
–  A fost director de comunicare al saptaminalului American Newsweek.
–  In 1990 a pus bazele Open Society Fundation (Bucuresti), iar intre 2002 si 2005 a fost cel mai inalt responsabil de comunicare pentru Europa si CSI in cadrul Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top