Now Reading
Peregrinul. Sfarsit de calatorie

Peregrinul. Sfarsit de calatorie

Revista Psychologies
Autor: Attya
Editura: Herald

O poveste de iubire sensibila inceputa intr-o viata anterioara, dar nedesavarsita, ea fiind rapusa de boala, iar el urmand-o la scurt timp, datorita durerii sufletesti si a golului apasator din inima.

Cei doi revin din nou in aceasta lume, cu sentimentul ca au de gasit pe cineva.

Mihael, purtand in suflet vaga amintire a unei promisiuni facute inca din frageda copilarie, invata totul despre functionarea corpului uman, iar mai tarziu rataceste prin lume, impins de nelinistea ca are de finalizat ceva.

Pasii il poarta in Orient unde, fara sa stie, este pregatit pentru reintalnirea cu fiinta iubita.

Aici invata diverse tehnici de vindecare si isi largeste perspectiva asupra vietii in plan fizic.

Dupa multi ani de cautari, este indrumat de catre un ghid misterios spre orasul in care ea traieste, dar pe o treapta sociala la care un simplu peregrin ca el poate accede cu dificultate.

Dar, pentru ca legile pamantesti se supun celor spirituale, cararile li se intalnesc.

Fara a fi constienti, intr-o frumoasa dimineata de vara, desculti in mijlocul naturii, ei isi continua dansul inceput in viata precedenta. Atunci, spiritele lor se recunosc.

Firul povestii de iubire se reia de unde a fost abandonat candva, in negura timpului.

Initiatul Mihael de Santis o regaseste pe margrafa Anna Maria suferind de o boala incurabila, insa de aceasta data, in baza experientei acumulate timp de 35 de ani, el reuseste sa o salveze.

Infasurati in voalul iubirii, ei strabat planuri din ce in ce mai inalte, de unde cheama langa ei un spirit iluminat, care desavarseste visul de-o viata al femeii, acela de-a tine in brate un prunc, materializand astfel iubirea lor ce a invins timpul si spatiul.

Pe canavaua acestei povesti de iubire din secolul al XVIII-lea, transpar, ca in filigran, invataturi despre alcatuirea spirituala si materiala a omului, a cosmosului, despre ordinea si ritmurile lumii, despre inaltarea omului pe niste trepte existentiale doar intuite la inceput, conturand desenul misterios al unor hieroglife esoterice.

De-a lungul acestei naratiuni, se contureaza raspunsuri la intrebari pe care umanitatea si le pune de secole: Cine suntem noi? De unde venim si unde vom pleca dupa moarte? Cine sunt ingerii si ghizii? Suntem prizonieri ai acestei lumi, pierduti in roata karmica? Cum putem deveni liberi?

Peregrinul. Sfarsit de calatorie ofera o splendida poveste ce metamorfozeaza totul in calea ei, personaje si fapte, ganduri si idei, sentimente si temeri, autor si cititor.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top