Now Reading
Psihologia viitorului

Psihologia viitorului

Revista Psychologies
Autor: Stanislav Grof
Editura: Elena Francisc Publishing, 2005

Stanislav Grof este un pionier al psihologiei transpersonale, o directie de dezvoltare a psihologiei contemporane care se bazeaza pe starile modificate de constiinta, folosirea LSD in terapie, cazuri de experienta-limita cum ar fi coma, moartea clinica, rugaciunea, transa, samanismul, diversele tehnici orientale de meditatiePsihologia viitorului, Stanislav Grof, Elena Francisc Publishing
Stanislav Grof este un pionier al psihologiei transpersonale, o directie de dezvoltare a psihologiei contemporane care se bazeaza pe starile modificate de constiinta, folosirea LSD in terapie, cazuri de experienta-limita cum ar fi coma, moartea clinica, rugaciunea, transa, samanismul, diversele tehnici orientale de meditatie.

Psihologia viitorului. Lectii din cercetarea moderna asupra constiintei este o accesibila trecere in revista a operei lui Grof. In acest volum autorul reia principalele teme: psihologia arhetipala, tranzitele astrologice si ceea ce el numeste „urgentele spirituale”.

Aceasta carte a fost scrisa pentru a-i familiariza pe incepatori cu practica lui Stanislav Grof, unul dintre fondatorii psihologiei transpersonale. Fiind o retrospectiva a carierei si lucrarilor lui anterioare, Psihologia viitorului prezinta uriasa contributie a autorului in psihiatrie si psihologie, punand un accent deosebit asupra experientei holotropice. Grof este de parere ca actualele concepte si premise ale psihologiei si psihiatriei necesita o revizuire radicala, bazata pe cercetarea intensa si sistematica a starilor modificate de constiinta si sugereaza ca o transformare interioara radicala a omenirii si ridicarea la un nivel superior de constienta sunt foarte probabil singurele noastre sperante reale pentru viitor.

Lectura obligatorie pentru cei care cred ca realitatea nu se opreste numai la ceea ce vedem..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top