Now Reading
Rebelul

Rebelul

Revista Psychologies
Autor: Jack Dann
Editura: Tritonic, 2008

James Dean era socotit a fi unul dintre cei mai straluciti actori ai generatiei sale in momentul mortii sale intr-un accident de masina, in 1955. Intr-o clipa de cosmar, viata unui om extraordinar a fost curmata. Dar daca lucrurile s-ar fi petrecut altfel?Rebelul, Jack Dann, Tritonic
James Dean era socotit a fi unul dintre cei mai straluciti actori ai generatiei sale in momentul mortii sale intr-un accident de masina, in 1955. Intr-o clipa de cosmar, viata unui om extraordinar a fost curmata.

Dar daca lucrurile s-ar fi petrecut altfel?

Supravietuind ingrozitorului accident care a lasat asupra sa urme de nesters, in planul fizic si cel emotional deopotriva, James Dean are revelatia ca e sortit sa realizeze “ceva minunat, de-o importanta covirsitoare”.

Pentru Jimmy, calea spre glorie va fi insa intortocheata si adesea frinta, presarata cu ramasitele viselor sfarimate si ale iubirilor neimplinite, un adevarat pelerinaj la cele mai faimoase repere culturale ale Americii postbelice, prin lumea sufocata de geniu si droguri a generatiei beat, in sanctuarul ascuns publicului de la Graceland, in umbrele de nepatruns ale Camelotului.

Viitorul si vietile unor Jack Kerouac, Frank Sinatra, Elvis, Robert si John F. Kennedy vor fi marcate de intilnirea cu tinarul rebel, in goana sa catre un destin care va schimba lumea. Alaturi de el, suflet-pereche si povara, un fenomen stralucitor pierdut in circumstante tragice, nimeni alta decit fragila zeita a sexului, Marilyn

Imbinind cu ingeniozitate realitatea si fictiunea, Jack Dann ne ofera o fascinanta calatorie de-a lungul anilor cincizeci si saizeci, o traversare de neuitat a unei Americi legendare, prin prisma unei legende americane: James Dean, rebelul..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top