Now Reading
Sageata lui Cupidon. Cursul dragostei in timp

Sageata lui Cupidon. Cursul dragostei in timp

Revista Psychologies
Autor: Robert J. Sternberg
Editura: Trei, 2010

Autorul descrie cele trei componente – intimitatea, pasiunea si angajamentul – si cele sase tipuri de iubire generate de acestea, modul in care aceste componente formeaza diferite triunghiuri ale iubirii ce se modifica de-a lungul timpului. Cartea nu se limiteaza insa numai la prezentarea unei teorii si ilustrarea ei prin exemple si rezultate experimentale.

Sageata lui Cupidon, Robert J. Sternberg, Editura Trei
Pret: 35,00 lei, 296 pagini
Format: 14,5 x 20,5 cm
Colectia: Psihologie-Psihoterapie

 

Triunghiul iubirii: intimitate, pasiune, angajament

Sageata lui Cupidon este o carte despre iubire de-a lungul timpului – timpul istoric, timpul vietii si timpul iubirii – si are la baza teoria triangulara a iubirii care permite intelegerea numeroaselor aspecte ale iubirii din relatiile apropiate.

Autorul descrie cele trei componente – intimitatea, pasiunea si angajamentul – si cele sase tipuri de iubire generate de acestea, modul in care aceste componente formeaza diferite triunghiuri ale iubirii ce se modifica de-a lungul timpului.

Cartea nu se limiteaza insa numai la prezentarea unei teorii si ilustrarea ei prin exemple si rezultate experimentale. Autorul ne ofera pe de o parte o perspectiva istorica asupra conceptiilor despre iubire prezente in cultura si literatura si, pe de alta parte, o imagine a locului iubirii in dezvoltarea fiecarui om, clarific¢nd rolul copilariei, adolescentei si tineretii in formarea preferintelor pentru un anumit tip de partener de cuplu.

Cititorul poate urmari si fazele desfasurarii unei relatii si mecanismul cheie care asigura stabilitatea acesteia in timp. Scrisa intr-un limbaj accesibil, cartea se adreseaza nu numai psihologilor, ci tuturor celor care vor sa afle mai multe despre iubire si sa o inteleaga.

Robert J. Sternberg este profesor de psihologie la Yale University. Ca psiholog a primit numeroase premii si a scris sute de articole. Printre cartile publicate se numara Thinking Styles, Successful Intelligence, Mataphors of Mind si The Psychologist’s Companion.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top