Now Reading
Un mister medieval

Un mister medieval

Revista Psychologies
Autor: Barry Unsworth
Editura: Leda, 2008

„Un mister medieval“ iti sugereaza un roman de mistere comercial, ceva in genul „Da Vinci Code“ al lui Dan Brown. Dar nu te lasa pa­calit, pentru ca, de fapt, este o car­te nominalizata la Booker Prize in 1995.Un mister medieval, Barry Unsworth, Leda
„Un mister medieval“ iti sugereaza un roman de mistere comercial, ceva in genul „Da Vinci Code“ al lui Dan Brown. Dar nu te lasa pa­calit, pentru ca, de fapt, este o car­te nominalizata la Booker Prize in 1995.

Si cum Booker este mai do­rit (de catre scriitorii care se res­pecta) decat Nobel… Iata ca tii in mana o carte de literatura buna, cu subiectul in Evul Mediu.

Era se­colul al XIV-lea, in vremuri de raz­boi si ciuma, cand Nicholas Barber, tanar cleric razvratit, isi in­multeste pacatele alaturandu-se unei trupe de actori. Romanul a fost ecranizat cu titlul „The Recko­n­­­ing“.

Pe alocuri, la lectura, ai senzatia recunoasterii altui ro­man celebru. Ai ghicit care? Desi­gur, e „Numele Trandafirului“, cu a sa increngatura de pacate, de su­blim si abject, de moarte si se­xu­alitate..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top