Now Reading
Viziunea Elenei Silves

Viziunea Elenei Silves

Revista Psychologies
Autor: Nicholas Shakespeare
Editura: Trei, 2008

Continuarea acestei epopei peruane, The Dancer Upstairs, a fost ecranizata de John Malkovich in anul 2002. Dar vom incepe cu inceputul, citind mai intai acest volum scris in 1989 si incununat cu premiile „Betty Trask” si „Somerset Maugham”.Viziunea Elenei Silves, Nicholas Shakespeare, Editura Trei
Continuarea acestei epopei peruane, The Dancer Upstairs, a fost ecranizata de John Malkovich in anul 2002. Dar vom incepe cu inceputul, citind mai intai acest volum scris in 1989 si incununat cu premiile „Betty Trask” si „Somerset Maugham”.

In orasul Belen, adanc in inima junglei peruane, trei batrani stau pe o banca in piata orasului. Zi de zi, in soarele arzator, deapana povesti si isi aduc aminte de fata de care toti trei au fost indragostiti candva. O intrare aparent pasnica in… tumultul terorismului sud-american! Un thriller politic, o poveste exotica ce te arunca intr-un adevarat hatis de aventuri si secrete.

Nicholas William Richmond Shakespeare s-a nascut in 1957, in Worcester, Marea Britanie. Este jurnalist si scriitor. Fiu de diplomat, a avut sansa de a trai in Orientul Indepartat dar si in America de Sud. Provocarea numelui nu a ramas fara raspuns: Nicholas Shakespeare a folosit din plin experienta de viata pentru a deveni, pe langa un cunoscut jurnalist, si scriitor. Romanele sale pot fi oricum, dar nu repetitive, atata vreme cat actiunea lor se petrece cand intr-o emisfera, cand intr-alta, in realitati culturale si politice cum nu se poate mai diverse.

Speram ca Editura Trei are un program complet de publicare a operei acestui scriitor.

«Realismul magic, sub pana unui scriitor englez, condimentat cu mirodenii traditionale, cum ar fi thrillerul, povestea de dragoste, umorul… un roman excelent, care imbina diferite traditii si genuri literare, o carte captivanta.»
The Times

«Povestea este pe cat de abil construita, pe atat de minunata… un roman splendid, bogat si intens… o lectura profitabila.»
Scotsman

«Un roman ambitios, scris cu precizie si claritate, de o frumusete rara.»
New Statesman and Society

«Una dintre cele mai bune carti despre continentul sud-american scrisa de un strain.»
Sunday Times

Premiul „Betty Trask” se decerneaza anual, incepand din 1984, unui scriitor debutant, cu varsta de maxim 35 de ani, cetatean al Commonwealth-ului.

Premiul „Somerset Maugham”, decernat in luna mai a fiecarui an, incepand din 1947, este destinat tinerilor scriitori, insemnand cu varsta maxima de 35 de ani.

Ambele premii sunt oferite de Societatea Scriitorilor din Regatul Unit al Marii Britanii..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top