Now Reading
RADIOFOLCLOR 95 – concert dedicat Zilei Radio România

RADIOFOLCLOR 95 – concert dedicat Zilei Radio România

Revista Psychologies
Poster-orizontal--Radiofol

 

RADIO ROMÂNIA sărbătorește o distinsă aniversare, atingând uimitorul prag de 95 de ani de când a pătruns în inimile ascultătorilor din întreaga țară și de peste hotare. A trecut aproape un secol de când prima emisiune a serviciului public de radio a fost transmisă în data de 1 noiembrie 1928.

Cu acest prilej, ORCHESTRA DE MUZICĂ POPULARĂ RADIO pregătește un eveniment muzical deosebit pentru duminică, 5 noiembrie 2023, cu începere de la ora 17.00, la Sala Radio. Concertul special, denumit sugestiv „95 DE ANI DE RADIOFOLCLOR,” reprezintă un omagiu adus istoriei radiofonice din România.

De-a lungul celor 95 de ani de existență, Radio România a fost o adevărată forță în promovarea folclorului de cea mai înaltă calitate. Aceasta s-a realizat prin intermediul unor emisiuni dedicate muzicii tradiționale românești, prin evidențierea soliștilor de folclor în programele de radio, prin înregistrarea de albume de referință și prin înființarea Orchestrei de Muzică Populară Radio la 1 decembrie 1949. Această orchestră ocupă un loc de cinste în peisajul muzicii populare românești și reprezintă o parte semnificativă a moștenirii culturale.

Evenimentul extraordinar de pe 5 noiembrie va aduce pe scenă o pleiadă de artiști consacrați și tineri talente descoperite și promovate de Radio România. Printre interpreții pe care publicul îi va aplauda cu entuziasm se numără nume de marcă din peisajul folcloric, precum Ştefania Rareş, Viorica Flintaşu, Gheorghe Roşoga, Elena Jurjescu Todi, Ion Ghițulescu, Constantin Enceanu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Victoriţa Lăcătuşu, Ion Drăgan, Simona Dinescu, Georgel Nucă, Maria Beatrice Băndoiu, Radu Lazăr, Ilie Caraş, Stefania Narenji și Georgiana Aurică. În cadrul acestui eveniment muzical de excepție, orchestra este condusă de talentatul dirijor ADRIAN GRIGORAȘ, iar prezentarea va fi asigurată de către apreciata actriță MIRUNA IONESCU.

Pentru a putea participa la această sărbătoare muzicală, biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a Sălii Radio, la numărul de telefon 021 314.68.00. De asemenea, pentru a obține informații actualizate despre programul casei de bilete, puteți consulta site-ul oficial:www.orchestreradio.ro

, secțiunea „Bilete.” Alternativ, biletele sunt disponibile și în mediul online, prin intermediul platformelor entertix.ro și myticket.ro, și pot fi procurate și din librăriile Cărturești, facilitând astfel accesul la această remarcabilă experiență culturală. 

Acest concert eveniment reprezintă o ocazie unică de a celebra 95 de ani de istorie radiofonică, în care folclorul românesc a răsunat și a pătruns în inimile a milioane de ascultători atât din țară, cât și din întreaga lume,un omagiu adus tradiției și muzicii populare care au rămas vii și iubite în ciuda trecerii timpului.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top