Now Reading
Lirica Nordului: Concertul aniversar Edvard Grieg

Lirica Nordului: Concertul aniversar Edvard Grieg

Revista Psychologies
Lirica Nordului: Concertul aniversar Edvard Grieg

Miercuri, 8 noiembrie 2023, CORUL ACADEMIC RADIO deschide ușile Sălii Radio pentru un eveniment muzical de excepție. Sub numele „GRIEG – LIRICA NORDULUI,” această seară specială marchează 180 de ani de la nașterea celebrului compozitor norvegian Edvard Grieg.

 Supranumit „Chopin al Nordului” de către celebrul dirijor german Hans von Bülow, Edvard Grieg, a creat o muzică extrem de sensibilă și profund legată de peisajele și atmosfera specifică Norvegiei. El a afirmat că, pentru a crea frumusețe în muzică, trebuie să poți să te retragi în tine însuți și să uiți de tot ceea ce te înconjoară. Acest eveniment aduce un omagiu acestei viziuni și muzicii sale.Lirica Nordului: Concertul aniversar Edvard Grieg

Concertul este realizat sub bagheta talentatului dirijor Ciprian Țuțu, inițiatorul evenimentului. Acesta promite o experiență muzicală inedită și profundă pentru toți participanții.

Programul serii cuprinde două dintre cele mai emblematice lucrări ale lui Edvard Grieg: 

  • suitele Peer Gynt, o partitură compusă în 1875 pentru a însoți piesa de teatru cu același nume scrisă de Henrik Ibsen. Premiera lucrării a avut loc în 1876, sub conducerea lui Grieg. La Sala Radio, această suită va fi interpretată într-un aranjament special de Ioan Dobrinescu și va beneficia de participarea sopranalor Olga Murariu Caia și Virineia Pîrnău.
  • 4 Psalmi în interpretarea solistică oferită de baritonul Cristian Ruja.

 Evenimentul de la Sala Radio se va bucura de prezența actorului Mihai Bisericanu; la percuție îi veți aplauda pe Lucian Maxim și Ali Cezar Srouji iar la pian pe Carmen Săndulescu. 

Acest concert va fi transmis LIVE atât pe calea undelor, pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical, cât și LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio.Lirica Nordului: Concertul aniversar Edvard Grieg

Biletele pentru acest eveniment special pot fi achiziționate de la casa de bilete a Sălii Radio, sau online pe platformele entertix.ro și myticket.ro , precum și în librăriile Cărturești.

Nu ratați această ocazie unică de a experimenta muzica lui Edvard Grieg într-un cadru de excepție și cu artiști de prim rang. Vă așteptăm cu drag la Sala Radio pe 8 noiembrie, începând cu ora 19:00!

Detalii pe www.orchestreradio.ro

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top