Now Reading
Teatrul de Sufragerie – o altfel de poveste in care aparem si noi

Teatrul de Sufragerie – o altfel de poveste in care aparem si noi

Revista Psychologies

“In sufrageria noastra se joaca teatru pe covor in intimitatea spectatorilor – in mijlocul lor chiar – actorul asezandu-se langa ei, adresandu-le direct si personal, ca si cum ar releva o frumusete ascunsa, o lume indedita si in acelasi timp neobisnuita.

Aceasta abordare surprinde jocul actorului in toate aspectele lui ascunse privirii atunci cand esti pe o scena mare.

Astfel, se imbogateste perspectiva spectatorului pentru ca el poate observa mai multe detalii din jocul actoricesc, din emotii si stari. “ a declarat Mirela Loghin, unul dintre Initiatorul Proiectului.

De 3 luni de zile Teatrul de Sufragerie este mai degraba un laborator numit sufragerie.

„Avem trei spectacole adoptate si adaptate, care au participat la festivaluri in Bucuresti, Bacau, Sibiu si Tukums (Letonia).

De 1 luna am inceput sa montam prima noastra productie, Alice in sufrageria minunilor, regie si text Selma Dragos.

Pana acum avem: 9 spectacole jucate, peste 200 de spectatori, mai mult de 400 de ceaiuri baute, 100 de chestionare completate si, cel putin 50 de spectatori fideli.

E timpul sa veniti mai aproape. De aici, de unde stam noi jocul actorului se simte. Altfel. Caci suntem un altfel de proiect de teatru. 100% independent, 100% de sufragerie.

Atmosfera Teatrului de Sufragerie este cu totul speciala: un spatiu care ii ofera atat spectatorului cat si actorului intimitate, confort, siguranta, caldura, grija, atentie, liniste interioara – intr-un cuvant sentimentul de acasa. Iar Acasa este locul in care vrei sa te intorci – citandu-l pe Stefan Caraman.

Imagineaza-ti o seara, in care iti inviti cei mai buni prieteni si povestesti despre tine si viata. Si e pe bune. Fara cortina. Fara lumini, efecte speciale, fara decoruri prefabricate.

E ca si cum ai fi gol, in fata oglinzii tale si te descoperi. Diferenta este ca esti privit in ochi de alti 20 sau 40 de ochi. Esti intr-o expunere in care esti nevoit sa fii sincer. Pentru ca jocul tau, se simte.

Iar tu, actor, primesti vibratia, emotia spectatorului dar si intrebarile pe care acesta le poarta in ochi – feedback in timp real cum spune Razvan Ropotan, actor, masterand al UNATC, Bucuresti.

Ce ne propunem? Propriile productii de teatru, participarea in festivaluri, promovarea tinerilor actori, dramaturgi si regizori romani, provocarea actorilor deja consacrati sa joace cu un altfel de public.

Cele 3 zile dedicate Lansarii oficiale vor avea ca reprezentantii: pe 24 mai Fara Cap, dupa Truman Capote, regia Ioana Petre, ora 20.30 (invitatii), Horatiu Malaele – Sunt un Orb (cu public), 27 mai Acasa de Stefan Caraman, cu Ruxandra Coman, la 20.30.

Vor continua in saptamanile care urmeaza Camil. Un oarecare de Razvan Ropotan cu Stefan Huluba pe 8 iunie si Alice dupa Lewis Carroll, regia Selma Dragos pe 10 iunie, avanpremiera.

Teatrul de Sufragerie propune spectatorului o traire reala, astfel incat la final sa isi puna intrebarea cine a jucat pana la urma, eu sau actorul”, incheie Mirela Longhin.

CONTACT: MIRELA LOGHIN, Teatrul de Sufragerie, 0723.565.113, [email protected], [email protected]

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top