Now Reading
Istvan Teglas, prins intr-un triunghi amoros in “Comedie Neagra”

Istvan Teglas, prins intr-un triunghi amoros in “Comedie Neagra”

Revista Psychologies

Uneori dragostea pentru un om e atat de mare incat norocul in cariera dispare, iar in lipsa norocului din sectorul esential al vietii te zbati sa ti-l cladesti, chiar daca circumstantele nu sunt intocmai favorabile. Istvan Teglas rastoarna situatiile in piesa “Comedie Neagra” dupa Peter Shaffer, vineri, 29 noiembrie, ora 22:00 la Godot Café-Teatru, str. Blanari nr 14.

 

”Comedie neagra” este o farsa intr-un act, cu sapte personaje care se perinda prin apartamentul lui Brindsley Miller (jucat extraordinar de Istvan Teglas) din Londra intr-o seara de duminica. Titlul piesei este un calambur, intrucat te trimite aproape exclusiv cu gandul la umorul negru, dar, de fapt, explicatia este mult mai evidenta. Este o comedie si este neagra deoarece toata actiunea se petrece in timpul unei pene de curent, pe intuneric.

Ideea este tare interesanta: atata timp cat personajele sunt in bezna, spectatorul le vede miscarile prin lumina puternica a reflectoarelor; cand acestea fac rost de o bricheta, o lumanare, un chibrit sau o lanterna (abia spre sfarsit!), reflectoarele se sting complet in sala si esti partasul intimitatii create de slaba lumina de pe scena.

Regizorul Cosmin Alexandru Purice are meritul de a convinge o echipa de actori tineri si extrem de buni ( Istvan Teglas, Mihai Smarandache, Andreea Samson, Madalin Mandin, Marius Chivu, Alina Popescu, Ana Maria Lazar) sa lucreze impreuna, profesionist, si sa-si joace rolurile impecabil.

Tanarul artist plastic Brindsley Miller (Istvan Teglas) incearca sa-si puna viata pe un fagas normal – piesa se deschide cu el, pe intuneric, conversand cu proaspat logodnica sa Carol Melkett (Alina Popescu) despre mobila pe care abia o luasera din apartamentul vecinului si prietenului Harold Gorringe (Mihai Smarandache) pentru a-si impresiona oaspetii: pe tatal autoritar (Marius Chivu) al domnisoarei Carol, colonelul scotian costumat in kilt, si pe un milionar german pasionat de arta, Georg Bamberger (Madalin Mandin).

Accesul in sala de spectacol de la Godot Café-Teatru se face in baza rezervarilor la numerele de telefon: 021 31 61 682 / 0736 414 244, zilnic intre orele 12:00-19:00.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top