Now Reading
ALEXEI VOLODIN inaugurează noul pian „STEINWAY” al Sălii Radio

ALEXEI VOLODIN inaugurează noul pian „STEINWAY” al Sălii Radio

Revista Psychologies
Alexei Volodin

Pe data de 19 aprilie 2024, de la ora 19:00, pasionații de muzică sunt invitați la un eveniment de neuitat la Sala Radio. Celebrul pianist Alexei Volodin va fi în centrul atenției pentru a inaugura noul pian de concerte „Steinway”, o capodoperă muzicală realizată de renumita companie producătoare de piane cu o tradiție de peste 170 de ani. Acest instrument de excepție, care continuă să definească standardele în lumea muzicii clasice, vine să îmbogățească experiența auditivă a iubitorilor de artă din întreaga lume.

Într-o seară memorabilă alături de Orchestra Națională Radio, Alexei Volodin va interpreta solistic Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră semnat de Johannes Brahms. Cu un repertoriu vast și divers, Volodin va purta publicul prin opere majore ale muzicii clasice, de la Beethoven și Brahms până la Ceaikovski, Rahmaninov și Prokofiev, captivând sufletele ascultătorilor cu virtuozitatea sa unică.

Evenimentul face parte dintr-un „maraton artistic” dedicat marelui compozitor german Johannes Brahms, prezentat de ansamblul Radio România în stagiunea 2023-2024.

Seara se va derula sub bagheta dirijorului DANIEL RAISKIN, dirijor principal al Filarmonicii Slovace din Bratislava. Este, de asemenea, director muzical al Orchestrei Simfonice din Winnipeg (Canada) și dirijor principal invitat al Orchestrei Filarmonicii din Belgrad.

Cu semnătura sa artistică inconfundabilă, DANIEL RAISKIN a devenit unul dintre cei mai recunoscuți dirijori ai generației sale și a dezvoltat un repertoriu vast. Fiu al unui muzicolog proeminent, Daniel Raiskin a crescut în Sankt Petersburg. A urmat cursurile celebrului conservator din orașul său natal și și-a continuat studiile la Amsterdam și Freiburg. Concentrându-se mai întâi pe vioară, a fost inspirat să preia bagheta ca urmare a unei întâlniri cu distinsul profesor Lev Savich. În plus, a urmat cursuri cu maeștri precum Mariss Jansons, Neeme Järvi, Milan Horvat, Woldemar Nelson și Jorma Panula.

Printre ansamblurile la pupitrul cărora s-a aflat se numără Hong Kong Sinfonietta, Orchestra Filarmonicii din Napoli, Orchestra Simfonică Națională din Taiwan, Orchestre National de Lyon, Orquesta Sinfónica de Tenerife, Filarmonica din Osaka, Orchestra de Cameră Suedeză și Orchestra Filarmonicii din Varșovia. A fost dirijor șef al Staatsorchester Rheinische Philharmonie din Koblenz – Germania (2005-2016) și al Orchestrei Filarmonice Artur Rubinstein din Lódz – Polonia (2008-2015), precum și dirijor principal invitat pentru Orquesta Sinfónica de Tenerife (2017/18).

Seara de la Sala Radio se va încheia cu Simfonia nr. 4, ultima simfonie creată de Brahms și pe care a dirijat-o chiar el însuși la premiera absolută de la Meiningen (Germania), pe 25 octombrie 1885.

Evenimentul reprezintă o oportunitate unică pentru iubitorii de muzică de a se bucura de genialitatea lui Brahms în interpretarea unor artiști de talie mondială, și este cu siguranță un moment de neratat în peisajul cultural al anului 2024.

 

  • Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical. De asemenea, concertul poate fi ascultat LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio, și prin intermediul aplicației Radio România, disponibilă pe dispozitive Android și iOS.

 

  • Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top