Now Reading
„New Sounds of Brazil”- EMILIANO SAMPAIO pentru prima oară în România

„New Sounds of Brazil”- EMILIANO SAMPAIO pentru prima oară în România

Revista Psychologies
emiliano sampaio

Descoperă „New Sounds of Brazil” cu BIG BAND-UL RADIO dirijat de SIMONA STRUNGARU într-un eveniment de excepție ce va avea loc joi, 18 aprilie 2024, începând cu ora 19:00. Invitatul special al serii este muzicianul brazilian EMILIANO SAMPAIO, care va debuta în România într-o prestație de excepție ce îl va prezenta în triplă ipostază: compozitor, chitarist și trombonist.

Concertul promite să fie unic prin premierele mondiale a două compoziții de excepție: „The Last Tango”, inspirată din muzica argentiniană, și „Now” , o piesă ce invită publicul să participe la actul artistic, folosindu-și telefoanele mobile pentru a înregistra momentul muzical (în poziție verticală – format portrait). Aceste înregistrări vor fi ulterior trimise de spectatori la adresa [email protected] și editate pentru a se crea un video live al concertului, un material realizat chiar de public!

Repertoriul serii va include piese din ultimele două albume semnate de Emiliano Sampaio, lansate în 2016 și 2019, în care artistul celebrează orașe importante din întreaga lume ce au influențat parcursul său artistic. Alături de aceste creații deja cunoscute, publicul va avea parte și de piese în premieră europeană, prezentate pentru prima dată în 2023 în Brazilia, ce explorează ritmurile tradiționale braziliene precum partido alto și samba.

EMILIANO SAMPAIO, născut in São Paulo (Brazilia) în 1984,  a studiat muzică la Universitatea din Campinas. În 2012 s-a mutat la Graz, în Austria, unde a studiat compoziție jazz și trombon. Ca lider de trupă, Emiliano a lansat peste 10 albume, cu duo-ul său cu violoncelista/cântăreața deeLinde, cu trio-ul Meretrio, cu nonetul său și cu big band-uri din Europa și din Brazilia.

Emiliano sampaioCa dirijor, aranjor și compozitor, a lucrat cu Metropole Orkest (Olanda), HR Frankfurt Radio Big Band, JazzKombinat (Hamburg), Lungau Big Band (Salzburg), Fette Hupe (Hanovra), Tis Jazz Orchestra (Basel), Uptown Big Band (Berna), Toshi Clinch Big Band (Melbourne), Big Band & the Vocals (Copenhaga), Graz Composers Orchestra, Soundscape, Speaking Jazz Big Band (São Paulo) etc.

Ca muzician invitat, Emiliano este un foarte activ chitarist și trombonist, colaborând cu trupe ca „Sound Pollution Eclectic”, „Following Footsteps”, „Streetview Dixieclub”, „High Touring Collective”.

În ultimii 12 ani, Emiliano Sampaio a lansat șase albume dedicate muzicii pentru ansambluri de mari dimensiuni, lărgind spectrul dintre big band și orchestră. Pentru compozițiile sale, Emiliano a câștigat numeroase premii, ca Premiul I la concursul de compoziție „Karel Krautgartner” (Praga) sau premiul al III-lea la  Jazz Comp Graz Composition Contest – Austria.

 

  • Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical. De asemenea, concertul poate fi ascultat LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio, și prin intermediul aplicației Radio România, disponibilă pe dispozitive Android și iOS.

 

  • Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top