Now Reading
De ce să porți bijuterii cu piatra de naștere?

De ce să porți bijuterii cu piatra de naștere?

Revista Psychologies
de-ce-să-porți-bijuterii-cu-piatra-de-naștere

Pietrele de naștere sunt pietre prețioase sau semiprețioase asociate, în mod traditional, cu fiecare lună a anului. Se crede că fiecare piatră de naștere are proprietăți și semnificații unice și se spune că aduce noroc și energie pozitivă celui care o poartă.

Conceptul de pietre pretioase si semipretioase zodii datează din cele mai vechi timpuri și a fost adaptat și actualizat de-a lungul anilor pentru a reflecta schimbarea credințelor culturale.

În lumea occidentală, acest concept a fost standardizat în 1912 de către Asociația Națională a Bijutierilor, care a creat o listă de geme pe baza lunilor anului. Această listă a fost adoptată pe scară largă și este folosită și astăzi:

  • Ianuarie: granat (curaj și putere)
  • Februarie: ametist (înțelepciune, claritate)
  • Martie: acvamarin (calm, pace interioară)
  • Aprilie: diamant (dragoste eternă, invincibilitate)
  • Mai: smarald (dragoste și renaștere)
  • Iunie: perla (puritate, intuiție)
  • Iulie: rubin (pasiune, vitalitate)
  • August: peridot (compasiune, prosperitate)
  • Septembrie: safir (înțelepciune, comunicare, inocență)
  • Octombrie: opal (speranță, spontaneitate)
  • Noiembrie: topaz (bucurie și vindecare)
  • Decembrie: turcoaz (noroc și protecție)

Oamenii poartă bijuterii cu piatra de naștere dintr-o varietate de motive. Unii le poartă pur și simplu pentru că le place aspectul pietrei, în timp ce alții cred în proprietățile mistice asociate cu acestea.

Iată câteva motive pentru care oamenii aleg să poarte inele, cercei, brățări și pandantive cu pietre de naștere:

Conexiune personală

Purtarea unei bijuterii cu piatra de naștere este o modalitate de a te simți conectat cu luna ta de naștere și cu calitățile asociate zodiei tale. De exemplu, cineva născut în ianuarie poate simți o legătură personală cu piatra granat, care simbolizează curajul, pasiunea și puterea. În timp ce, o alta persoană născută în luna mai se poate simți atrasă de smarald și de magia pe care acesta o revarsă asupra tuturor relațiilor de iubire.

Semnificație și simbolism

multe culturi atribuie semnificații specifice diferitelor cristale, așa că purtarea unei pietre de naștere poate fi o modalitate de a-ți exprima personalitatea sau credințele. De exemplu, acvamarinul, care este piatra de naștere a lunii martie, este asociat cu calmul apelor și eliberarea stresului.

Tradiție

Purtarea pietrelor de naștere este o tradiție care datează de secole. Deși originile exacte nu sunt clare, se crede că ideea pietrelor de naștere provine din vremurile biblice. În Biblie se pomenește pieptarul lui Aaron împodobit cu 12 pietre prețioase diferite, fiecare reprezentând unul dintre cele 12 triburi ale Israelului. Astfel, purtarea pietrelor de naștere poate fi o modalitate de a-ți onora strămoșii și de a intra în legătură cu aceștia.

Stil și modă

Pietrele de naștere vin într-o varietate de culori și forme. Ele pot fi folosite pentru a scoate din anonimat orice ținută. În plus, pandantivele, inelele sau brățările cu piatra de naștere pot fi personalizate pentru a reflecta stilul și preferințele tale. De la data nașterii, la numele persoanei iubite, poți grava simboluri doar de tine știute.

Cadouri speciale

Piesele ornate cu pietre de naștere sunt cadoul pe care toată lumea îl adoră. Alegerea lor denotă dragoste, atenție și arată că ai pus gânduri pozitive și ți-ai făcut timp să cauți ceva cu totul special pentru persoana dragă.

În concluzie, tradiția pietrelor de naștere a fost transmisă de-a lungul generațiilor și este o modalitate populară pentru ca oamenii să se simtă conectați cu luna lor de naștere și cu calitățile asociate acesteia. Indiferent dacă crezi sau nu în proprietățile mistice ale pietrelor prețioase, nu poți nega că sunt uimitor de frumoase și că dau naștere unor piese de bijuterii atemporale.

Vizitează-ne pe podoabemeleme.ro si alege piese din peste 52 de categorii de pietre și cristale naturale! Create de artizani din India, Thailanda, Turcia și Indonezia, aceste bijuterii vor aduce un plus de culoare, unicitate și rafinament ținutei tale de zi cu zi.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top