Now Reading
Top 3 cele mai bune laptopuri pentru design grafic

Top 3 cele mai bune laptopuri pentru design grafic

Revista Psychologies
top-3-cele-mai-bune-laptopuri-pentru-design-grafic

Atunci când rulezi software dedicat designului grafic, editoare foto sau programe de modelare 3D în fiecare zi, vei avea nevoie de un nivel de performanță superior. Toate aceste aplicații utilizează resursele în mod intensiv, motiv pentru care laptopul pe care te bazezi trebuie să aibă o configurație adecvată care poate preveni timpii de execuție prelungiți sau apariția blocajelor. De regulă, laptopul selectat trebuie să dispună de suficient RAM, un procesor cât mai rapid, o placă video performantă și un ecran cu o rezoluție cât mai bună care poate reflecta cu acuratețe întreaga gamă de culori. 

Dacă ești în căutarea unui astfel de laptop pentru design grafic, iată un top al celor mai bune trei modele care pot asigura toate beneficiile de care ai nevoie. 

1. Apple MacBook Pro 14 2021 

Una dintre opțiunile care merită atenția ta este modelul MacBook Pro 14 2021 de la Apple, în special datorită lansării versiunii cu procesor M1 Pro. Acesta poate asigura cu ușurință nivelul de performanță de care un designer sau artist grafic are nevoie. Până și autonomia bateriei este la fel de impresionantă ca viteza de execuție pe care o poate asigura procesorul. Te vei putea bucura de 16 sau chiar 17 ore de funcționare neîntreruptă. 

Apple nu a neglijat nici calitatea ecranului. Vei beneficia de un Liquid Retina XDR display de 14-inch care uimește cu 1600 nits de luminozitate maximă, o gamă extinsă de culori și un contrast de 1,000,000:1. Toate aceste caracteristici, combinate cu o viteză de procesare grafică de două ori mai rapidă și numeroase porturi, inclusiv trei porturi Thunderbolt 4, asigură toate condițiile necesare pentru realizarea de design grafic. Dacă dorești să faci o astfel de investiție, nu ezita să explorezi posibilitatea de a achiziționa acest laptop în rate

2. Dell XPS 17’’

Un alt laptop potrivit pentru o varietate de activități de design grafic este Dell XPS 17’’. Te vei putea bucura de specificații precum un procesor Intel Core i7 sau i9, până la 64GB de RAM și o placă video Nvidia GeForce RTX 3050 sau 3060. O astfel de configurație poate asigura condiții excelente inclusiv pentru editare video 4K. În plus, vei putea utiliza acest laptop și pentru a te bucura de cele mai noi jocuri video lansate. 

Opțiunile sunt impresionante și în ceea ce privește spațiul de stocare disponibil pentru că vei putea achiziționa modele care dispun de un SSD de 2TB. În același timp, ecranul poate asigura fie o rezoluție FHD+ de 1920x1200p, fie una UHD+ de 3840x2400p. Toate aceste componente sunt integrate într-un design extrem de portabil cu o grosime de doar 2cm.

3. Lenovo ThinkPad X1 Yoga Gen 6

Dacă ești în căutarea unui laptop adecvat pentru design grafic, ar trebui să inspectezi și modelul ThinkPad X1 Yoga Gen 6 de la Lenovo. Acesta impresionează cu un ecran deosebit care asigură un raport de aspect de 16:10 ideal pentru orice artist grafic care are nevoie de o înălțime extinsă. Nivelul de performanță nu este mai prejos datorită unei combinații ideale între cele mai noi generații de procesoare Intel, plăci grafice Intel Iris Xe și certificarea Evo. 

Un alt plus al acestui laptop este autonomia excelentă a bateriei care îl face potrivit și pentru zilele în care călătorești. Totodată, este un laptop 2-în-1 cu ecran tactil și o balama cu deschidere 360 de grade care permite utilizarea inclusiv în poziția tabletă sau stand. De asemenea, poți renunța la tastatură și opta pentru utilizarea unui Stylus Pen. Nu lipsesc nici opțiunile de conectivitate, lista incluzând două porturi Thunderbolt 4 USB Type C si un port HDMI 2.0. 

Dacă ești în căutarea unui nou laptop pentru design grafic, aceste trei modele se pot dovedi cu siguranță ideale pentru nevoile tale. Este important să acorzi o atenție deosebită atât performanței grafice a configurației alese, cât și caracteristicilor ecranului pentru că acesta trebuie să redea imaginile cu o acuratețe cât mai mare. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top