Now Reading
Performanța personală în mediul profesional – indicatorii succesului

Performanța personală în mediul profesional – indicatorii succesului

Revista Psychologies
Performanța personală în mediul profesional - care sunt indicatorii succesului

Performanța personală și succesul în carieră sunt puternic influențate de mediul organizațional în care un angajat își desfășoară activitatea. Desigur, realizările personale și profesionale se află în strânsă legătură cu atitudinea individuală față de succes. Totuși, mediul în care un angajat își petrece o mare parte din timp, în fiecare zi, are un impact considerabil asupra dezvoltării sale.

Faptul că angajații își aleg cu grijă mediul organizațional din care urmează să facă parte nu mai este o noutate. Aceștia iau în considerare multiple aspecte atunci când aplică pentru un nou loc de muncă, de la cultura organizațională la flexibilitate sau oportunități de dezvoltare. Salariații noilor generații nu mai privesc locul de muncă din simpla perspectivă a obținerii unui venit, punând accent, în egală măsură, pe construirea unei cariere și obținerea performanței personale și profesionale.

În cele ce urmează, află cum poți obține performanța personală în funcție de mediul organizațional în care activezi. Pentru a recunoaște un mediu de lucru sănătos, care încurajează creșterea și care permite obținerea performanțelor, de remarcat sunt următoarele aspecte:

Stabilitatea afacerii și comunicarea transparentă la nivel organizațional

Dacă organizația împărtășește cu angajații săi, în mod deschis, indicatorii KPI și stabilește obiective SMART la nivel de echipe și la nivel organizațional, aceasta dă dovadă de transparență, investește salariații cu încredere și îi motivează să depună efortul necesar pentru a-și duce la îndeplinire sarcinile.

În plus, transparența și obiectivele generale de business, corelate cu task-urile individuale, sunt utile angajaților pentru a le oferi o privire de ansamblu asupra organizației și pentru a le conferi sentimentul de siguranță și de apartenență. De asemenea, cunoașterea indicatorilor de măsurare a performanței la nivel de business este folositoare angajaților inclusiv în evaluarea performanțelor individuale.

Politicile organizaționale referitoare la beneficiile acordate angajaților

Pentru angajați, este mult mai ușor să performeze pe plan profesional și să evolueze în carieră dacă angajatorii le susțin creșterea și le oferă beneficii care să-i încurajeze. Pe lângă beneficii precum tichetele de masă sau asigurările private de sănătate, există o serie de avantaje care pot veni în sprijinul angajaților, ajutându-i să evolueze profesional. 

Resursele financiare utilizate pentru dobândirea unor noi abilități și aptitudini, precum primele acordate pentru învățarea unei limbi străine sau pentru accesarea unor cursuri de specializare sunt dovezi ale faptului că organizația susține evoluția personală și profesională a angajaților.

Totodată, companiile interesate de evoluția angajaților implementează planuri de carieră sau programe de dezvoltare personală și profesională la nivel organizațional. Acestea au rolul de a oferi o posibilitate de creștere în interiorul organizației și oportunitatea de a promova pe poziții superioare, dacă un anumit nivel de performanță este atins. 

Remarcăm faptul că performanța personală este strâns legată de politicile stabilite la nivelul companiei angajatoare. Dacă aceasta din urmă susține dezvoltarea, prin programe și măsuri specifice, efectuează evaluări periodice, oferă sfaturi pentru îmbunătățirea abilităților și crează un spațiu propice pentru noi oportunități, angajații vor fi motivați să rămână pentru o perioadă mai lungă. 

Susținerea echilibrului dintre viața personală și cea profesională

O companie cu principii sănătoase va înțelege că productivitatea angajaților este strâns legată de starea de bine a acestora și de echilibrul pe care îl resimt la nivel individual și profesional.

Prin urmare, încurajarea echilibrului dintre viața personală și cea profesională reprezintă un câștig nu doar pentru salariat, ci și pentru angajator. Pe lângă beneficiile de dezvoltare oferite în mediul profesional, angajatul poate recurge la obținerea performanței personale prin mijloace proprii, precum participarea la cursuri, studiu individual și multe altele. Astfel, este esențial ca timpul de muncă să nu fie depășit, iar orele suplimentare să fie, pe cât posibil, evitate.

Un mediu organizațional sănătos încurajează o stare de echilibru între cele două sfere ale vieții, cea profesională și cea personală, înțelegând că ambele sunt la fel de importante în obținerea performanței.

Mediul de lucru determină, într-o mare măsură, succesul personal. În fond, construirea unei cariere are la bază, pe lângă abilitățile constant dezvoltate, totalitatea experiențelor de lucru ale unui individ. Dorința fiecărui angajat este de a progresa și de a fi cât mai performant, pe toate palierele vieții, iar mediul organizațional în care își desfășoară activitatea trebuie ales în concordanță cu intențiile și nevoile sale.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top