Now Reading
Top trei cele mai apreciate triciclete pentru copii, pentru această vară!

Top trei cele mai apreciate triciclete pentru copii, pentru această vară!

Revista Psychologies

Petrecerea timpului în aer liber reprezintă o condiţie esenţială pentru o bună dezvoltare fizică a copilului. Încă din primele luni de viaţă, micuţul are nevoie de aer curat, orele petrecute la plimbare, în cărucior, făcând parte din programul fiecăruia, indiferent de anotimp. Pe măsură ce copiii cresc, posibilităţile de petrecere a timpului în aer liber se dezvoltă, existând foarte multe alternative prin care experienţele de afară devin foarte atractive şi ofertante. Astfel, jucăriile de exterior ocupă un loc important în preocupările micuţilor, tricicleta fiind una dintre cele mai îndrăgite, practice şi benefice.

Cum alegi tricicleta potrivită?

Momentul potrivit împrietenirii cu o tricicletă, diferă de la un copil la altul. Însă imediat ce are control asupra posturii corpului, micuţul se poate bucura de o plimbare cu tricicleta. Astfel, atunci când te hotărăşti să alegi modelul potrivit din gama de triciclete copii pusă la dispoziţie, este recomandat să ţii cont de câteva recomandări. Este foarte important ca tricicleta să fie destinată etapei de vârstă. Doar aşa oferi copilului siguranţă şi o experienţă frumoasă. Procură modele de calitate, sigure, cu un design frumos şi durabile.

Tricicleta de echilibru

Dacă vrei să dezvolţi echilibrul micuţului tău, atunci alege pentru el o tricicletă fără pedale, el gestionând viteza de deplasare doar cu ajutorul picioruşelor. Este acea tricicletă de care se poate bucura încă de la vârste foarte mici, oferindu-i libertate de mişcare şi multe oportunităţi de distracţie.

Tricicleta cu copertină şi funcţii multiple

Pentru cei mai puţini activi şi curioşi, poţi alege o tricicletă multifuncţională, prevăzută cu copertină şi mâner de ghidaj, aceste fiind foarte util atunci când cel mic a obosit şi tu trebuie să împingi tricicleta. De asemenea, acest tip de tricicletă este ideal când micuţul adoarme în drum spre casă, oferind alternativa de a se transforma într-un coşuleţ, tocmai bun pentru un somnic în aer liber. Mobilitatea mânerului, îţi va permite să poziţionezi copilul cu faţa către tine, un aspect esenţial pentru siguranţa lui pe timpul somnului.

Tricicleta simplă

O tricicletă simplă, devine preferata celor mici, imediat ce ajung în jurul vârstei de doi-trei anişori, atunci când vor să exploreze, dar au nevoie şi de confort. Tricicleta 2 ani, nu doar că facilitează o experienţă de joacă, mişcare şi distracţie foarte plăcută, însă oferă şi siguranţă în deplasare. Este prevăzută cu o serie de accesorii, astfel că cel mic poate valorifica la maxim plimbarea în parc, pregătindu-se cu toate jucăriile preferate, depozitându-le ordonat în coşuleţul tricicletei. Tricicleta are scaun ergonomic şi ghidon reglabil, cu rotire completă. Chiar dacă afară a plouat, roţile sunt dotate cu apărători, astfel că micuţul va fi ferit de stropii aruncaţi în timpul goanei după distracţie. Este o tricicletă care amortizează şocurile, oferă confort şi este durabilă, fiind realizată din plastic şi metal.

Joaca, sursă de distracţie, dezvoltare şi echilibru

Copiii se bucură de joacă încă de la naştere. De la sunetul caruselului ataşat de pătuţ, până la jocurile elaborate abordate la vârste mai mari, toate contribuie la procesul de creştere şi formare al copilului, ajutându-l să se descopere, să se dezvolte şi să se acomodeze mediului exterior. Prin joacă, copilul învaţă să comunice, transmite şi receptează mesaje, empatizează, creşte şi se dezvoltă. A procura jucarii copii destinate palierului de vârstă, abilităţilor şi înclinaţiilor unui copil, va reprezenta unul dintre cele mai importante acte de asumare şi implicare, în creşterea şi îngrijirea unui copil.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top