Now Reading
Văd. Clipesc | Vlad Pașca | 28.10 – 11.11.2021

Văd. Clipesc | Vlad Pașca | 28.10 – 11.11.2021

Revista Psychologies
văd-clipesc-vlad-pașca-28.10-11.11.2021

Văd.

Ochii devorează lumina și o pervertesc într-un tumult de emoții.

Adevăr, nevroză, minciună, singurătate, curaj, frustrare, nesiguranță, bucurie, frică, extaz, declin, durere, orgasm, îndoială, fericire, dezamăgire, încredere, furie, deznădejde, excitare, rușine, reverie, dispreț, plăcere, dezgust, fragmente contondente de memorii gravate spasmic în adâncul sufletului.

Clipesc.

Clipim în mod ritmic și reflex cu scopul de a ne apăra împotriva factorilor vătămători din exterior.

Sacadarea inconștientă între lumină și întuneric, acea treime de secundă imperceptibilă, este modul prin care realitatea prezentului ne împinge silit să găsim refugiu într-o intimitate deplină, personală și impenetrabilă; un loc sigur care, în mod utopic, ne poate apăra de fragilitatea și nesiguranța resimțite astăzi de către fiecare dintre noi.

Clipitul revelat în fragilitatea hârtiei folosite ca suport al lucrărilor artistului, în dialog contradictoriu cu paleta cromatică și expresia gestuală hotărâtă și sacadată, are ca rezultat ilustrarea unor cicatrici personale și colective, adevărate petice emoționale

AFIS_GALATECA_VLAD-PASCA_VAD.CLIPES.La sfârșitul lunii octombrie, Galateca prezintă un tânar artist, Vlad Pașca și cele peste 40 de lucrări care îmbină desenul cu pictura, unelte și vopsele neconvenționale, dimensiuni și texturi diverse,  realizate sub presiunea contextului pandemic. Expoziția de lucrări pe hârtie, sugestiv intitulată „Văd.Clipesc.”, primul solo al artistului.  este o adevărată cale de evadare în intimitate.

Lucrările lui  Vlad Pașca  surprind incredibil de real ceea ce trăim cu toții de doi ani, realitatea extrem de dură, dezumanizantă  și mecanismele de autoapărare autogenerate. Mediul ales, nu întâmplător, hârtia, accentuează ideea de fragilitate.

Proiectul se derulează în cadrul programului NeoStudio , inițiat de Galateca și dedicat tinerilor artiști, studenți sau absolvenți.

Camera de artă „Văd.Clipesc.” rămâne deschisă între 28.10 – 11.11. 2021. Intrare liberă

Vlad Pașca – designer și artist vizual. În permanentă evoluție din 1987.Născut și crescut în Baia Mare, educat în Cluj-Napoca, maturizat și stabilit în București.  Parcursul său artistic începe la Cluj – Napoca la  Universitatea de Artă și Design  – Facultatea de Arte Decorative și Design, Secția Design, ca mai apoi să urmeze un masterat la București, la Universitatea Națională de Arte – București, Facultatea de Arte Decorative și Design – Secția Design Ambiental . Are deja la activ prezența în diferite expoziții colective. „Procesul meu creativ este ghidat de emoții și impactul acestora asupra conștiinței, transformările pe care le produc și călătoria mea prin viața alături de acestea. Am mereu în minte faptul că o lucrare de artă trăiește în medii diferite după ieșirea din atelier și mixez experiența de designer cu cea de artist vizual pentru a mă exprima într-un mod neașteptat, dar  în același timp captivant.

Expresionismul abstract, de cele mai multe ori tratat într-o manieră intuitivă, fără a pune accentul pe relația cromatică, compoziția vizuală sau materiale conventionale, îmi permite să sparg tiparele și să aleg complexitatea sau minimalismul, să urmăresc o stare de spirit creând, mai presus de orice, o experiență.”

Parteneri media: modernism.ro, Biz, Agenția C’Arte, dreamingof.net, Cover stories, Kreatoria, Propagarta

Susținut de AQUA Carpatica

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top