Now Reading
Carla Bruni-Sarkozy sau Cenusareasa la palat

Carla Bruni-Sarkozy sau Cenusareasa la palat

Revista Psychologies

Carla Bruni, Nicholas Sarkozy, vizita in Marea Brietanie
La sfarsitul lunii martie, Carla Bruni-Sarkozy si-a dat adevaratul examen de Prima Doamna a Republicii Franceze: vizita de stat in Regatul Unit al Marii Britanii, intalnirea, pe picor de egalitate, cu Majestatea Sa si toate celelalte…

Cum a fost? Presa britanica, presa franceza, Carla Bruni-Sarkozy – toata lumea a ramas profund impresionata.

Ceva intre Jackie Onassis, Audrey Hepburn si Printesa Diana

Din capul locului, toti ochii si toate obiectivele au fost focalizate pe tinuta vestimentara a fostului fotomodel de top.

News BBC:
Prima Doamna a Frantei a facut o prima impresie rezervata…” („demure”, in original: s-ar putea traduce si „de o modestie afectata” sau, de-a dreptul „mironosita”; rabdare!) „…la sosirea sa in vizita de stat in Marea Britanie. Unele ziare scriu ca era o combinatie de Jackie Onassis si Printesa Diana.”

The Guardian:
Normal, pardesiul era Dior, absolut frantuzesc si absolut clasic. […] Reverele usor rotunjite amintesc stilul anilor ’60, in timp ce…” (in original: „pillbox”; in presa franceza: „bibi”; era, de fapt, o mica boneta rotunda.) „bonetica facea legatura indubitabila cu stilul de prima doamna al Jaquelinei Onassis.”

The Times:
„…in acelasi timp, un pic Grace Kelly, un pic Jackie Kennedy, un pic Audrey Hepburn si un pic Printesa Diana”.

News BBC:
„Idila ei cu griul a continuat cu cea de a doua tinuta. Poseta Dior a constiutit partea fixa.” (Aluzie, probabil, la felul in care isi tine intotdeauna poseta, maniera care ne aminteste noua, romanilor, nu de o prima doamna anume ci de o prima tovarasa.)

The Guardian califica aceasta poseta ca pe o unica greseala de tinuta a Carlei.

News BBC:
„Observati diferenta. Din nou, gri iar pardesiul este bleumarin. Dar parul este ridicat.”

Intr-adevar, confruntata cu responsabilitatea uriasa de a-si alege tinuta potrivita cu imprejurarea cu totul speciala, Carla s-a refugiat in sobrietatea culorii gri, ca sa fie mai sigura.

The Guardian:

„Taiorul sub genunchi din stofa de lana gri, strans incheiat la gat este cea mai prudenta optiune.”

“Carla este genial de consecventa cu paleta de culori a garderobei sale. Pana acum n-a obisnuit sa se ascunda la adapostul bleumarinului, griului, negrului…”

“…cu socanta exceptie a violetului regal.” (Aici avem o fotografie in care Carla poarta, peste griul prudent, un pardesiu violet.)

Doamna si Domnul Sarkozy

News BBC:
Doamna Bruni-Sarkozy si-a eclipsat sotul din mai multe puncte de vedere in scurta lor vizita. Tocurile ei, de asemenea, au incercat sa salveze politica.”

Aici ni se prezinta o fotografie cu partea de jos a picioarelor celor doi. Carla – pantofi „balerini” negri, absolut plati. Presedintele – tocuri de 4-5 cm.

The Guardian:
(Aceeasi fotografie)
„Pantofiorii negri erau chic si practici, desi talpile lor plate atrageau in mod surprinzator atentia asupra staturii sotului sau si a faptului ca el purta tocuri inalte.”

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top