CItesti acum
Carla Bruni-Sarkozy sau Cenusareasa la palat

Carla Bruni-Sarkozy sau Cenusareasa la palat

Revista Psychologies

Carla Bruni, Nicholas Sarkozy, vizita in Marea Brietanie
La sfarsitul lunii martie, Carla Bruni-Sarkozy si-a dat adevaratul examen de Prima Doamna a Republicii Franceze: vizita de stat in Regatul Unit al Marii Britanii, intalnirea, pe picor de egalitate, cu Majestatea Sa si toate celelalte…

Cum a fost? Presa britanica, presa franceza, Carla Bruni-Sarkozy – toata lumea a ramas profund impresionata.

Ceva intre Jackie Onassis, Audrey Hepburn si Printesa Diana

Din capul locului, toti ochii si toate obiectivele au fost focalizate pe tinuta vestimentara a fostului fotomodel de top.

News BBC:
Prima Doamna a Frantei a facut o prima impresie rezervata…” („demure”, in original: s-ar putea traduce si „de o modestie afectata” sau, de-a dreptul „mironosita”; rabdare!) „…la sosirea sa in vizita de stat in Marea Britanie. Unele ziare scriu ca era o combinatie de Jackie Onassis si Printesa Diana.”

The Guardian:
Normal, pardesiul era Dior, absolut frantuzesc si absolut clasic. […] Reverele usor rotunjite amintesc stilul anilor ’60, in timp ce…” (in original: „pillbox”; in presa franceza: „bibi”; era, de fapt, o mica boneta rotunda.) „bonetica facea legatura indubitabila cu stilul de prima doamna al Jaquelinei Onassis.”

The Times:
„…in acelasi timp, un pic Grace Kelly, un pic Jackie Kennedy, un pic Audrey Hepburn si un pic Printesa Diana”.

News BBC:
„Idila ei cu griul a continuat cu cea de a doua tinuta. Poseta Dior a constiutit partea fixa.” (Aluzie, probabil, la felul in care isi tine intotdeauna poseta, maniera care ne aminteste noua, romanilor, nu de o prima doamna anume ci de o prima tovarasa.)

The Guardian califica aceasta poseta ca pe o unica greseala de tinuta a Carlei.

News BBC:
„Observati diferenta. Din nou, gri iar pardesiul este bleumarin. Dar parul este ridicat.”

Intr-adevar, confruntata cu responsabilitatea uriasa de a-si alege tinuta potrivita cu imprejurarea cu totul speciala, Carla s-a refugiat in sobrietatea culorii gri, ca sa fie mai sigura.

The Guardian:

„Taiorul sub genunchi din stofa de lana gri, strans incheiat la gat este cea mai prudenta optiune.”

“Carla este genial de consecventa cu paleta de culori a garderobei sale. Pana acum n-a obisnuit sa se ascunda la adapostul bleumarinului, griului, negrului…”

Citeste si

“…cu socanta exceptie a violetului regal.” (Aici avem o fotografie in care Carla poarta, peste griul prudent, un pardesiu violet.)

Doamna si Domnul Sarkozy

News BBC:
Doamna Bruni-Sarkozy si-a eclipsat sotul din mai multe puncte de vedere in scurta lor vizita. Tocurile ei, de asemenea, au incercat sa salveze politica.”

Aici ni se prezinta o fotografie cu partea de jos a picioarelor celor doi. Carla – pantofi „balerini” negri, absolut plati. Presedintele – tocuri de 4-5 cm.

The Guardian:
(Aceeasi fotografie)
“Pantofiorii negri erau chic si practici, desi talpile lor plate atrageau in mod surprinzator atentia asupra staturii sotului sau si a faptului ca el purta tocuri inalte.”

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Pagini: 1 2
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top