Now Reading
Wear your mood – despre îmbrăcăminte și atitudine cu Dana Tacea și Ruxandra Antochi

Wear your mood – despre îmbrăcăminte și atitudine cu Dana Tacea și Ruxandra Antochi

Simona Nicolaescu

Vă invităm la o incursiune în universul nostru interior, la emisiunea În căutarea stării de bine alături de Simona Nicolaescu, realizator și psihoterapeut și invitatele sale, Dana Tacea, Stilist vestimentar și Ruxandra Antochi, Fondatoare și CEO Bluzat.

Sunt curioasă să aflu dacă există o femeie care nu a experimentat zile în care ar fi vrut să fugă acasă să se schimbe sau care abia aștepta să ajungă acasă să scape de ținuta deloc inspirat aleasă într-o zi oarecare. Pe de altă parte, sunt sigură că toate am experimentat zile cu ținute în care ne-am simțit atât de bine încât nu doream să se mai încheie ziua respectivă de drag ce ne era de noi. Asta se întâmplă tocmai pentru că hainele au această super putere de a ne oferi fie o stare bună, dacă sunt alese inspirat, fie o stare de frustrare, dacă nu ne reprezintă și nu sunt în acord cu felul în care ne simțim în ziua respectivă.

În plus un lucru foarte important de punctat este faptul că felul în care ne îmbrăcăm ne impactează imaginea de sine, adică felul cum ne vedem noi pe noi în mintea noastră. Dacă ceea ce vedem în oglindă ne place, asta conduce la construcția unei imagini de sine bune, care mai apoi se traduce în multe evenimente pozitive de care vom avea parte. Relaționăm mai bine cu cei din jur, avem încredere că putem realiza obiective și sarcini zilnice cu succes și mai mult decât atât, ne așează pe o poziție de câștigător care nu poate decât să ne apropie de realizarea visurilor și aspirațiilor noastre.

Pentru a obține o stare de spirit bună cu ajutorul vestimentației este necesar să bifăm patru reguli ale unei ținute bune și anume: să fie congruentă cu interiorul nostru, să se armonizeze cromatic și ca formă a corpului cu noi, să fie potrivită vârstei și situației pentru care ne îmbrăcăm și să fie actuală.

O femeie îmbrăcată în acord cu ea este ruptă din rai, arată la adevăratul ei potențial și ea simte și vede asta. Ador să văd privirea unei femei când se redescoperă și nu îi vine să creadă cât este de frumoasă. De la a simți frustrare față de anumite zone ale corpului trece la a-și iubi corpul și asta pentru că lucrurile se schimbă când le dai o nouă perspectivă. Iar îmbrăcarea unui stil valoros din punct de vedere al croielilor, culorilor și care îți complimentează personalitatea este transformator. Aduce altă perspectivă asupra aceleiași femei și asta este de neprețuit pentru stima de sine.

Acest instrument numit stil vestimentar are puteri nebănuite, iar dacă este tratat corect, profund și nu superficial, ca fiind vorba doar de modă, ci de personalitatea purtătoarei și transpunerea acesteia în vestimentație, are implicații majore în creșterea încrederii de sine.

Superficialitatea modei este un unghi din care sunt privite cel mai des hainele, însă mai există un unghi pe care vă invit să-l explorați, acela al transpunerii a tot ceea ce este o femeie, în vestimentația pe care o poartă. Acela este momentul zero, în care ea începe să se simtă MAGIC, în acord cu ea, bucuroasă să-și manifeste sinele autentic, cu o stare de bine și mai ales cu celebrarea faptului de a fi femeie.

Le mulţumim partenerilor noştri:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top